Concurs de fotografie, Dizabilitatea intr-o alta lumina

0

Federatia ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania) si Euro-Link Consultants, impreuna cu Fundatia CREFOP si ASSOC, organizeaza  concursul foto “Dizabilitatea intr-o alta lumina”.

Concursul este organizat in cadrul proiectului Rescue- infiintarea unei retele de economie sociala destinata integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati, pornind de la experiente si bune practici in Uniunea Europeana, finantat din Fondul Social European.

Concursul se adreseaza atat celor pasionati de arta fotografica, fotografi amatori sau profesionisti, cat si organizatiilor nonguvernamentale.

Concursul da sansa participantilor sa exprime, prin intermediul fotografiilor, elemente din viata persoanelor cu dizabilitati, care sa contureze imaginea potentialului de integrare a acestora.

Ratiunea acestui concurs este foarte simpla. Persoanele cu dizabilitati sunt exact ca noi. Muncesc, invata, au griji si planuri, prieteni, au locuri si filme preferate. Dizabilitatea nu inseamna doar imaginea stereotipa a unui carucior rulant. De aceea, ne dorim ca participantii la concurs sa exprime vizual mai ales abilitatile persoanelor cu dizabilitati si capacitatea lor de a se adapta oricarui mediu,” declara Francisc Simon, presedinte Federatia ONPHR.

Calendarul concursului:

17.10.2011 – 12.12.2011 – inscrierea participantilor

13.12.2011 – 15.12.2011 – jurizarea si centralizarea voturilor publicului

16.12.2011 – anuntarea castigatorilor

Fotografiile pot fi inscrise in concurs prin intermediul site-ului www.onphr.ro, folosind formularul de participare la concurs, concursfoto.onphr.ro. Dintre fotografiile inscrise in concurs, juriul de specialiate va alege cele mai bune 3 fotografii, pe criterii de relavanta pentru tema concursului, noutate, creativitate si valoare artistica.

Premiul intai consta intr-un aparat foto DSLR Nikon D3100, premiul al doilea intr-o geanta foto, premiul al treilea intr-un kit de curatare aparate.

De asemenea, va exista si un premiu pentru votul publicului. Poza care va obtine cele mai multe like-uri, din partea celor care acceseaza pagina concursului, va fi declarata castigatoare, fotograful urmand a fi premiat cu un trepied foto.

Juriul este format din:

Tedy Necula, regizor la Filmmaking Romania,

Eduard Morar, fotograf entuziast

Moscu Copel, prof. univ. regie- film, UNATC

Alina Negraru, fotograf entuziast

Mimis Ravanis, expert mijloace audio-vizuale, Euro-link Consultants

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la Silvia Ursu, Responsabil Relatii Publice, Federatia ONPHR ([email protected], 0731.35.65.52)