Concurs national de poezie si proza in limba franceza – Editia a VIII – a

0

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi , alaturi de Lectoratul Francez Iasi, invita elevii si studentii sa participe la cea de-a VIII-a editie a concursului de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones, desfasurata intre 11 martie si 5 mai 2013.

Organizatorii le propun creatorilor de poezie si proza scurta sa respecte una din cele trei teme ale concursului de anul acesta: Strigatul sufletului francofon, Visele care nu duc nicaieri si Razboiul cuvintelor. Creatiile, respectand regulamentul competitiei, vor fi trimise pe adresa concursului: [email protected]  intre 11 martie – 5 mai 2013, urmand ca perioada de corectare sa se desfasoare intre 6 mai –17 mai 2013, iar anuntarea castigatorilor in intervalul 17 – 18 mai 2013.

Jurizarea va fi facuta, in baza regulamentului editiei a VIII-a a concursului Echos Francophones disponibil pe www.asfi.ro in varianta bilingva, de catre profesori de limba franceza de renume de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

La finalul competitiei, sase dintre tinerii participanti, impartiti in doua categorii: elevi si studenti vor primi titlul de tineri maestri ai poeziei/prozei francofonesi si vor fi invitati pentru o zi la Gala decernarii premiilor EchosFrancophones ce va avea loc la Iasi, in data de 19 mai 2013. Toate creatiile vor fi publicate in revista online destinata concursului national EchosFrancophones si ilustrate ulterioir printr-o galerie foto conceptuala, realizata de organizatori.

Proiectul cuprinde  si 2 Cafenele literare, spre facilitarea intelegererii scopului concursului si a temelor sale. Cele doua seri culturale au teme diferite, legate, insa, de domeniul literaturii, de istoricul si importanta literaturii francofone. In acest sens, participantii la aceste cafenele literare sunt invitati sa recite, sa comenteze poezii si texte in proza in limba franceza si sa ia parte la momentele artistice pregatite de organizatori, impreuna cu invitatii speciali.

follow_stiriong-9477469