Din 12 iunie 2015 toate cele 118 cladiri de pe strada Castelului din Centrul Istoric al Brasovului au numere de case noi

0

Asociatia Civica Strada Castelului a decis intr-una din intalnirile periodice, sa fie instalate numere de casa personalizate, cu numele strazii si simbolul castelului. Design-ul placutelor a fost realizat de dl. arhitect Adrian Samson locuitor al strazii Castelului, iar forma finala a fost aprobata prin consultarea tuturor membrilor Asociatiei Civice.

Costurile de realizare si instalare a placutelor cu numere de casa personalitate au fost de 1400 Euro.

Placutele sunt din tabla emailata, cu dimensiunile standard de 18 mm x 15 mm, iar cifrele si desenul sunt realizate cu negru pe fond alb.

Dupa amenajarea trotuarelor, carosabilului si iluminatului strazii, uniformizarea numerelor de casa si amplasarea lor in locuri cu buna vizibilitate va contribui la imbunatatirea serviciilor de posta, curierat si taximetrie si la aspectul placut al strazii, atat pentru locutori cat si pentru turisti.

Pana la sfarsitul lunii iulie alte investitii propuse de locuitori urmeaza sa se realizeze pe urmatoarele 6 strazi din Centrul istoric al municipiului Brasov: G Baritiu, Castelului, Muresenilor, Poarta Schei, N. Balcescu si Vasile Saftu (Schei).

Initiativa se inscrie in proiectul ,,Asociatii Civice Stradale- vecinatatea activa” implementat de Asociatia Impreuna pentru Dezvoltarea Comunitatii – AIDC si finantat prin fondurile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania.  

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org