Expozitia fotografica “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”

0

40 de fotografii realizate de seniorii din sectorul 6 si care surprind problemele de zi cu zi ale comunitatii in care acestia locuiesc au fost expuse in cadrul expozitiei fotografice “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”.

Asociatia Habilitas – Centrul de Resurse si Formare Profesionala, in parteneriat cu Asociatia Four Change au lansat expozitia fotografica “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”. Evenimentul de lansare a avut loc luni, 18 martie, dar expozitia poate fi vizitata pe durata intregii saptamani la Clubului Seniorilor Sector 6, din Calea Plevnei, nr. 234, Bucuresti.

Expozitia fotografica include 40 de fotografii realizate de catre seniorii din sectorul 6, care surprind problemele de zi cu zi ale comunitatii in care acestia locuiesc, de la parcari ilegale si cladiri lasate in paragina, pana la cainii maidanezi, refacerea Parcului Moghioros sau a Piatei Mici. Fotografiile expuse au fost realizate in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, de catre seniori cu varste cuprinse intre 65 si 85 de ani.

Prin intermediul acestor fotografii, seniorii sectorului 6 doresc sa atraga atentia autoritatilor asupra problemelor din comunitate si totodata sa creasca implicarea cetatenilor din sector.

Fotografiile expuse in cadrul expozitiei au fost realizate prin Metoda Photovoice – Participatory Photography for Social Change, o metoda folosita deseori in domeniul dezvoltarii comunitare, sanatatii si educatiei si combina fotografia cu actiunea sociala la nivel comunitar. Varstnicii participanti la sesiunile de fotografie au prezentat comunitatea din perspectiva lor prin intermediul fotografiei si a povestilor care insotesc fiecare fotografie.

Locatarii care arunca gunoaie, vanzatorii ambulanti, Parcul Moghioros in paragina, cainii maidanezi, acestea sunt doar cateva dintre problemele cu care noi, seniorii ne confruntam zi de zi. In fotografiile mele am surprins exact aceste probleme, dar imi doresc sa merg mai departe, sa conving vecinii si alti cetatenii ca si noi putem schimba ceva in sectorul 6”, a declarat Elena Halevici, una dintre senioarele care au realizat fotografii.

La eveniment au participat varstnici ai Clubului Seniorilor din Sectorul 6, reprezentanti ai ONG-urilor si autoritati, dar si consilieri locali ai Primariei Sectorului 6.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Prin ochii seniorilor!”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si este adresat varstinicilor din sectorul 6 al capitalei.

follow_stiriong-5309600