FARA SPRIJIN. Spectacol de teatru si prezentare ROMEDIN

0

Va asteptam duminica, 25 septembrie, la scpectacolul FARA SPRIJIN, o marturie a momentului evacuarii centrului laBOMBA, marturie construita de catre mamele din comunitatea Rahova-Uranus, Bucuresti.

In iulie 2011 a avut loc evacuarea laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educatie si Arta Activa Rahova-Uranus. Disparitia centrului plaseaza intreaga comunitate intr-o pozitie vulnerabila. Februarie 2012 gaseste comunitatea Rahova-Uranus intr-un moment mai grav ca oricand, majoritatii familiilor aflate in situatia de a fi evacuate ramanandu-i sa astepte notificarea de evacuare si din casele in care locuiesc. Echipa proiectului:

Cristina Eremia, Gabriela Dumitru, Cornelia Ionita, Andreea Esanu, Sanziana Nicola, Bogdan Georgescu

Dupa spectacol, Lorand Maxim va prezenta Laboratorul de Teatru Comunitar ROMEDIN din Cluj-Napoca. Proiectul a oferit servicii socio-educationale pentru copiii si familiile din comunitatile marginalizate din zona Pata Rat si a dezvoltat reteaua clujeana a scolilor incluzive in vederea sustinerii desegregarii socio-teritoriale a zonei. De-a lungul unui an de zile, in Laboratorul de Teatru Comunitar au participat aproximativ 30 de tineri intre 12 si 18 ani din zone diferite ale regiunii Pata Rat. Adolescentii si-au impartasit experiente proprii legate de marginalizare si si-au confruntat felurile in care fiecare se raporteaza la aceste experiente. Ideea de a face teatru a pus in miscare o intreaga constelatie de optiuni: de la a reprezenta momentul evacuarii, la a arata „ceva mai frumos”; a vorbi despre realitatea de zi cu zi, despre prietenie vs. lipsa ei sau despre talent si viitor; la a prefera alternativ cand „mai bine sa ne jucam” cand „sa facem teatru adevarat!”.  Intrare: 20 lei / 10 lei pentru elevi, studenti, pensionari

Intrarea se face pe baza de rezervare la: https://goo.gl/forms/ZyBvn4feMWsobfte2 

Pentru mai multe informatii: [email protected], tel. 0728072362