Fundatia Chance for Life organizeaza o serie de piese de teatru social

0

In perioada 16-30 iulie 2010, Fundatia Chance for Life desfasoara pentru al treilea an consecutiv in parteneriat cu organizatia Commundo din Olanda si Biblioteca Judeteana „George Baritiu” din Brasov proiectul de teatru social „Volunteering For ALL”.

In aceasta perioada au sosit in Romania 10 voluntari olandezi, dintre care 5 cu dizabilitati motorii, care impreuna cu voluntarii romani vor prezenta  in saptamana 25-30 iulie o serie de piese de teatru social.

Piesele de teatru se adreseaza publicului larg din Brasov, dar si unor grupuri speciale de persoane, tineri beneficiari ai serviciilor comunitare si in risc de excluziune sociala.

In cadrul proiectului “Volunteering For ALL”, finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii vor participa la traininguri pe tema teatrului social  si vor dezbate problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor,  grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile olandeze si romanesti. Ei vor aborda prin piesele de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea  romaneasca.

Scopul acestor spectacole de teatru social este sensibilizarea spectatorilor fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Oamenii vor fi incurajati sa joace mai intai pe scena, iar  apoi si in viata reala un rol din ce in ce mai activ in societatea civila, pentru a o transforma intr-un loc caracterizat de toleranta si buna intelegere intre oameni, indiferent de  clasa sociala, situatia financiara, etnie.

Teatrul social este o metoda de educatie non-formala prin intermediul careia publicul spectator poate interveni ca actor in desfasurarea spectacolului, cu scopul de a propune solutii cat mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune infatisate pe scena.