Jazz in the Park cauta trei proiecte si trei bursieri

0

Incep inscrierile pentru competitiile Fondului Jazz in the Park, creat prin donatiile clujenilor. Cea de-a treia editie a festivalului Jazz in the Park se desfasoara saptamana viitoare la Cluj.

Cu cateva zile inainte de inceperea editiei cu numarul 3 a Jazz in the Park, festivalul care aduce muzica buna in parcurile Clujului, organizatorii incep inscrierile pentru competitiile Fondului Jazz in the Park, creat prin donatiile clujenilor.

S-a spus despre Jazz in the Park, dupa prima editie, ca a redat clujenilor Parcul Central. Si, pentru ca ne-a placut cum a prins viata acest loc din inima orasului, ne-am gandit ca mai sunt si alte zone frumoase din Cluj care pot fi promovate. Asa s-a nascut ideea concursului de proiecte Jazz in the Park, prin care vrem sa provocam oamenii cu initiativa din comunitate sa ne arate locuri frumoase din oras. Si, pentru ca ne plac muzica si cultura, vom sustine prin Fondul Jazz in the Park proiecte culturale cu caracter de interventie artistica in spatiul public. Iar pentru ca am dorit sa demonstram ca avem o comunitate implicata, Fondul Jazz in the Park este creat prin donatii oferite de clujeni in perioada martie – iulie 2015″, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Proiectele pot fi inscrise de grupuri de initiativa sau ONG-uri, trebuie sa respecte tema concursului (o interventie artistica in spatiul public), sa fie prietenoase cu mediul si sa nu afecteze cadrul natural, sa se desfasoare in Cluj-Napoca si sa aiba o echipa de proiect formata din minim trei persoane. Conditiile de inscriere, regulamentul si formularul sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro, iar cei care doresc mai multe informatii sunt invitati sa trimita un mail la adresa [email protected] Data limita de primire a inscrierilor este 20 iulie 2015, ora 18.00. In urma jurizarii, vor fi finantate cel putin trei proiecte, valoarea fiind de pana la 9.000 de lei pentru un proiect. Rezultatele vor fi anuntate la sfarsitul lunii iulie.

Pe langa proiectele dedicate comunitatii, organizatorii Jazz in the Park lanseaza si programul de burse de excelenta, destinat sustinerii tinerilor talente muzicale. Prin Fondul Jazz in the Park vor fi acordate cel putin trei burse a cate 2.000 de lei fiecare, beneficiarii fiind tineri cu rezultate deosebite in in muzica, dar cu resurse financiare limitate.

Se pot inscrie in programul de bursieri tinerii cu domiciliul in judetul Cluj si cu varsta maxima de 19 ani. Documentele sunt disponibile tot pe www.fond.jazzinthepark.ro, iar data limita de primire a inscrierilor este 20 iulie 2015, ora 18.00. Bursele vor fi atribuite prin concurs, iar selectia va tine cont de nevoia financiara, motivatie si mediile ultimilor trei ani de studii. Castigatorii vor fi anuntati la sfarsitul lunii iulie.

Fondul Jazz in the Park este creat prin donatiile oferite de clujeni in perioada martie – iulie 2015. Exista trei modalitati de implicare: prin trimiterea unui SMS la numarul 8852 (donatie de doi euro), prin donarea a 30 de lei si primirea unui ceas de vinil Jazz in the Park ori prin donatii prin PayU. Fondul Jazz in the Park este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Organizatorii au anuntat si programul Jazz in the Park, care se desfasoara in perioada 29 iunie – 5 iulie in mai multe locuri din Cluj-Napoca. Scenele festivalului vor fi amplasate in Parcul Central, Plaja Grigorescu, Colin’s Gastropub si Opera Maghiara. Vor canta la Jazz in the Park 2015, pe scene in aer liber si cu acces gratuit: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion si Nuages Quartet. La Opera Maghiara vor concerta violonistul Florin Niculescu si invitatii sai (2 iulie, acces pe baza de bilet – 50 de lei) si pianistul Bogdan Vaida (30 iunie, acces pe baza de bilet – 20 de lei). Biletele se pot achizitiona de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agentia Teatrului National si Casa de Bilete din Iulius Mall si online de pe biletmaster.ro

Pe langa concerte, Jazz in the Park gazduieste salonul de carte Bookfest Estival, British Reading Lounge, expozitii de pictura, sculptura si instalatii, Targutu’ Vintage, activitati sportive si pentru copii si un showroom Pegas si eBike Bosch. Programul festivalului este disponibil aici: www.jazzinthepark.ro/program/.

Jazz in the Park este organizat de Fapte. Editia 2015 este finantata printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein si Guvernul Romaniei, precum si de FDSC, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri oficiali: BCR si Staropramen. Parteneri institutionali: Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri: Colin’s Gastro Pub, Daisler Printhouse si Pepsi. Sustinatori: Bosch, British Council, Casino, CSI, Donau Invest, Opera Maghiara, Hampton by Hilton, Pegas, Universitatea „Babes-Bolyai”, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Cora si Iulius Mall. Partener de comunicare: Vitrina Advertising. Coproducator: Radio Cluj. Parteneri media: Magic FM, Zile si nopti, Romania Libera, Hotnews, Sinteza, Elle, Viva, Glamour, Jazz.ro, Jazz Compas, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Cotidianul Transilvan, Cluj Today, eClujeanul, Clujul Cultural, ClujLife, Parytude, I Love Cluj, InfoTrafic, Cluj.com, Visit Cluj, Cat Costa Clujul si Zelist Monitor.

Activitatea Fapte a inceput in 2006 cu organizarea de evenimente de cariera si a continuat cu dezvoltarea mai multor evenimente culturale si de tineret menite sa ofere comunitatilor perspective noi. Alaturi de Jazz in the Park, Fapte organizeaza Targul de Cariere, cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova.

www.jazzinthepark.ro, www.facebook.com/jazzintheparkromania