Laboratorul de Arta, locul unde din spectator devii protagonist, atat in sala de spectacol, cat si in propria viata

0

In luna octombrie a luat nastere Laboratorul de Artă – un concept nou in Romania, nascut din dorinta unor tineri profesionisti de a aduce arta mai aproape de oameni. Laboratorul de Arta isi propune sa creeze o comunitate de artisti si iubitori de arta, care impreuna sa construiasca initiative culturale cu impact. Conceptul are la baza ideea de cercetare a omenescului, concept inspirat din Laboratorul de Noapte (proiect dezvoltat de Antoaneta Cojocaru, actrita si regizor la teatrul Bulandra).

Laboratorul de Arta este o organizatie care aduce romanii mai aproape de arta si de multiplele sale valente, dezvoltand in acest sens diverse proiecte (cursuri, cluburi de invatare, evenimente etc.). Organizatia a fost infiintata de o echipa de tineri profesionisti care au experimentat puterea transformatoare a artei in vietile proprii si care isi doresc acum sa investeasca intr-o Romanie mai bogata cultural si emotional.

Pe termen lung, organizatia va crea un hub in care tinerii artisti profesionisti sa gaseasca contexte in care sa-si valorifice talentele, iar iubitorii de arta sa aiba posibilitatea de a lua contact direct cu resurse si artisti din diverse arte (actorie, miscare, muzica, pictura, lectura s.a.). Pentru a duce schimbarea mai departe, membrii comunitatii vor dezvolta si sprijini initiative culturale de impact. Totodata, Laboratorul de Arta vrea sa ajute companiile sa construiasca culturi organizationale duse la urmatorul nivel – bazate pe acceptare, asumare de riscuri, inovatie, curaj, adevar, relatii umane.

„Oamenii se apropie de arta din postura de spectatori, in cel mai bun caz. Cei mai multi credem despre noi ca suntem lipsiti de talente, drept urmare nici nu ne gandim ca am putea lua in calcul arta ca forma de exprimare. Noi, echipa din spatele Laboratorului de Arta suntem dintre aceia care si-au dat o sansa, inainte sa traga concluzia. Asa ca, acum 3 ani, ziceam Da unui curs de actorie cu Antoaneta Cojocaru si ne dadeam consimtamantul, in felul asta, fara sa stim, sa ne schimbam parerea despre noi, despre viata, despre idealuri, bunatate, urat, iubire, impreuna si sa ne apropiem de arta. Acum vrem sa le aratam si altora ca arta nu inseamna “frumosul” stabilit de societate, ca arta se naste din exprimarea sinelui, cercetarea si acceptarea a tot ce este uman in noi. Ca nu avem de ce sa fugim de umbrele noastre, pentru ca uman e antonim cu perfectiune. Acceptarea acestui adevar iti ofera o mare libertate de a fi. Ca si cum abia atunci incepi sa respiri pana la capat.” a declarant Ioana Lupu, PR Laboratorul de Arta.

Ca prim proiect, Laboratorul de Arta lanseaza un curs de actorie cu Antoaneta Cojocaru, actrita si regizor la teatrul Bulandra. Cursul se adreseaza tinerilor profesionisti, care vor sa invete sa ia decizii nu doar cu mintea, ci si cu sufletul si pentru care e important sa creeze relatii autentice cu cei din jur. Pentru mai multe detalii despre curs, acceseaza pagina de Facebook sau pagina web.