Making of Calea Victoriei – inscriere ateliere pentru liceeni

0

In perioada 19-26 septembrie, Echipa de proiect a asociatiei ADO – Arta pentru Drepturile Omului, coordonata de actrita Katia Pascariu, invita elevii de liceu din clasele IX – XII sa participe la Ateliere culturale „Making of Calea Victoriei”. Workshopurile sunt de o zi, in week-end sambata sau duminica si urmaresc sa creioneze o noua viziune pentru Calea Victoriei, in functie de perceptia si nevoiile noii generatii.

Atelierele vor incepe prin cunoasterea povestilor locurilor si oamenilor din Calea Victoriei, urmate de o privire introspectiva si relationarea individuala cu Calea Victoriei si in sens mai larg cu comunitatea si orasul ca retea umana, iar in final cu definirea grafica (de tip „poster-presentation”) a viziunii, liceenii definind cum vor si cum pot sa contribuie ei insisi la continuarea povestilor si la promovarea patrimoniului cultural actual, si/sau inceperea de noi povesti ale Caii Victoria intr-un viitor apropiat, al timpului nostru.    

La finalul atelierelor organizam un eveniment artistic final, la Muzeul Enescu, in data de 15 octombrie.

Detaliile logistice (loc de desfasurare, agenda, etc.) vor fi transmise numai celor selectati. Toate costurile legate de participare (materiale suport si racoritoare) vor fi acoperite de organizatori. Pot participa maximum 100 de elevi de liceu, aproximativ 33-34 tineri/ atelier.

Selectia se va face pe baza unei scurte scrisori de intentie in care tinerii trebuie sa motiveze dorinta de a participa la ateliere.

Formularul de inscriere la workshopurile pentru liceeni:

https://orgado.wordpress.com/2015/09/01/making-of-calea-victoriei/

Cateva date si informatii despre proiect:

„Making of Calea Victoriei” urmareste promovarea in randul tinerei generatii a patrimoniului cultural, arhitectural si urban, a mostenirii istorice de peste de 300 de ani a celei mai cunoscute strazi din Romania.

Conceptul proiectului este unul de tip „placemaking”, de capitalizare a interesului pentru un anumit „LOC”, in cazul nostru Calea Victoriei si urmareste cresterea accesibilitatii la cunoasterea si intelegerea valorilor culturale ale capitalei prin: activarea urbana, structurarea unei arhive de povesti si naratiuni locale, implicarea activa a generatiei tinere si comunitatii locale in sens larg ca retea umana, interactiunea diferitilor actori locali, intelegerea si constientizarea relatiei acestora cu spatiul public, precum si reflectarea intereselor lor si implicarea in viitoare actiuni culturale, sociale, creative si inovative.

Perioada de desfasurare a proiectului: 01 August – 30 Octombrie 2015

Locul de desfasurare: Calea Victoriei, Municipiul Bucuresti

Proiect derulat de: ADO – Arta pentru Drepturile Omului, http://orgado.wordpress.com/

Parteneri in cadrul proiectului:

Muzeul National “George Enescu”, www.georgeenescu.ro

Asociatia Green Hours, http://greenhours.ro/

Asociatia Zeppelin, http://e-zeppelin.ro/

Asociatia Think Outside the Box, http://totb.ro/

Crestem Oameni, http://crestemoameni.ro/

Grupul tinta principal: 100 de elevi de liceu de la liceele bucurestene

Alte grupuri tinta: Utilizatorii arterei Calea Victoriei (de toate varstele si ocupatiile), precum si specialisti, edili si oameni de cultura, reprezentanti ai unor institutii si organizatii cu rol de decizie in elaborarea si implementarea de strategii urbane, de dezvoltare locala si strategii culturale
Evenimente:
3 Ateliere culturale „Making of Calea Victoriei”, organizate cu colaborarea Asociatiei Green Hours (septembrie 2015)

Eveniment final „Making of Calea Victoriei”, organizat cu colaborarea Muzeului Enescu (octombrie 2015)

Contact:

Facebook: https://www.facebook.com/MakingofCaleaVictorei

Site: https://orgado.wordpress.com

Proiectul „Making of Calea Victoriei- cultura vie a Bucurestilor” este finantat prin Programul cultural “Esti Bucuresti” 2015 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, http://www.arcub.ro/financing.php