Oradea – orasul unde studenti au curajul sa viseze mare

0

La sfarsitul lunii noiembrie a inceput o competitie interesanta si neobisnuita, care a miscat studenti oradeni. Fundatia Albin a organizat o competitie online oferind o aventura creativa pentru tineri participanti. La competitia numita Oradea 2020 s-au inscris echipe formate din 4-8 tineri, intre 16-30 de ani. Scopul concursului a fost de a prezenta viziunea tinerilor oradeni despre cultura, protectia mediului, egalitatea de sanse, formarea viitorului orasului.

La concurs s-au inscris un total 16 echipe, care au trecut cu curaj si cu creativitate prin toate cele 5 probe. In cadrul concursului s-au nascut mai mult de 50 de proiecte. Proiectele realizate sunt foarte interesante si diversificate, langa descrierile de texte echipele au folosit si tot feluri de instrumente audio-vizuale (fotografi, videouri, prezentari etc.) pentru o realizare cat mai eficienta si unica.

O caracteristica speciala a concursului este ca s-a derulat in intregime pe internet. Exista o pagina web unde echipele si-au incarcat materialele, proiectele create. Avantajul acestei metoda este ca orcine are acces la proiectele nascute in cadrul competitiei. In plus era si un concursi de Like-uri, in care orcine poate sa sprijine echipa favorita prin apasarea butonului “Like”  la sfarsitul fiecarei descriere de pe pagina de web a competitiei.

Proiecte incarcate de echipele pot fi vizualizate pe pagina www.oradea2020.ro si www.nagyvarad2020.ro, unde gasiti si rezultatele, stirile recente legate de competitie si mai multe detalii despre acest concurs. Echipele s-au ocupat cu probleme legate de cultura, turism, mediu si societate.

La sfarsitul acestei saptamani vor fi publicate punctajele ultimelor probe si va fi anuntat rezultatul final a concursului.

Conferinta de inchidere a concursului are loc pe 22 Ferbruarie. La aceasta conferinta vor fi acordate premii in valoare de aproximativ 5000 de lei.