POVESTI la REPLIKA – Platforma de arta educationala

0

Asociatia Culturala REPLIKA va invita in perioada 7 septembrie – 9 noiembrie la CENTRUL DE TEATRU EDUCATIONAL REPLIKA Str. Lanariei 93-95, sector 4.

Povesti la Replika este un proiect de arta educationala si cultura participativa, care prezinta, timp de doua luni, spectacole de teatru, carti si filme inrudite tematic, intr-un format axat pe interrelationarea dintre forme de expresie si domenii diferite, care au un continut similar.

Povesti la Replika abordeaza teme si subiecte adresate in special publicului tanar, dar nu numai, putin explorate in arta contemporana din Romania: violenta in scoala, abandonul scolar, situatia copiilor care au parintii plecati la munca in strainatate, pornografia, profesiile invizibile si adaptarea la sistemul capitalist, tulburari din spectrul autismului, sistemul autoritar de predare in scoala, drepturile copiilor, drepturile animalelor. De asemenea, fiecare seara de arta tematica va fi insotita de un meniu tematic.

In cadrul Platformei de Arta Educationala vor fi prezentate spectacole de teatru, carti si filme, dintre care mentionam: ‘Familia Offline’ (text Mihaela Michailov, regia Radu Apostol), ‘Poveste pentru oameni mari’ (text Sabina Gradinaru, regia Andreea Iacomita), ‘Habemus bebe’ (text Elena Vladareanu, regia Robert Balan), ‘Fetita care se juca de-a Dumnezeu’ de Dan Lungu, ‘Maini cuminti. Copilul meu autist’ de Ana Dragu, ‘Povesti cu scriitoare si copii’ (coord. Alina Purcaru), ‘Aici… adica acolo’ (regia Laura Capatana), ‘Scoala noastra’ (regia Mona Nicoara si Miruna Coca-Cozma), ‘Lampa cu caciula’ (regia Radu Jude), ‘Superman, Spiderman sau Batman’ (regia Tudor Giurgiu).

In Platforma de Arta Educationalp va avea loc, pe 28 septembrie, premiera spectacolului ‘I love U’ (ahy hahrt yoo), text si regie Nico Vaccari, o productie Teatrul Bezna, Colectiv A, Fundatia Athon.

Pe 26 octombrie este invitat in cadrul Platformei spectacolul ‘S-a intamplat intr-o joi’ (text Elise Wilk, regia Adi Iclenzan) – de la Teatrul FIX din Iasi, iar pe 2 noiembrie – spectacolul ‘Provizoriu’ (idee&concept Raul Coldea si Petro Ionescu), produs de Reactor de creatie si experiment din Cluj Napoca.

Perspectiva intersectionala si interdisciplinara propusa in cadrul Platformei de Arta Educationala – teatru, film, carte – faciliteaza intelegerea complexa a artei contemporane, anuland limitele dintre domenii si concepte stric determinate, care devin din ce in ce mai flexibile si modelabile.

POVESTI la REPLIKA – Platforma de arta educationala

Este un proiect cultural finantat de ARCUB, in cadrul Programului cultural Esti Bucuresti.

Parteneri: ActiveWatch, ANBPR, Asociatia pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step, Centrul National al Dansului, Teatrul Mic, Primaria Sector 4, Asociatia Red Panda, Editura Polirom, Editura Trei, HiFilm, Libra Film, Strada Film si Parada Film.

Parteneri media: Gazeta de Arta Politica, LiterNet, Metropotam, Pandora, sub25, SapteSeri, Think Outside The Box.

Toate spectacolele incep la ora 19.00.

Dupa fiecare spectacol are loc o prezentare de carte, urmata de o proiectie de film.

Programul complet al Platformei il gasiti pe www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational

INTRAREA este GRATUITA in limita locurilor disponibile.