ReStart Romania cauta cele mai bune idei online care pot schimba Romania in 2012

0

Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania?  Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru oamenii din cartierul tau, localitatea ta sau orasul tau vino pe pagina  www.restartromania.ro si inscrie-ti ideea in competitie pana pe 7 octombrie 2012.

Gandeste-te la nevoile tale si ale familiei tale si porneste de acolo. Cum ar fi sa ai un serviciu pe telefonul mobil care sa te ajute sa raportezi gropile dintr-un cartier din orasul tau sau care sa te ajute sa vezi ce strazi au fost dezapezite iarna? Cum ar fi sa ai o harta a tuturor cladirilor monument istoric din Bucuresti? Cum ar fi sa primesti un sms atunci cand este nevoie de donatia ta de sange? Cum ar fi sa ai o aplicatție cu ajutorul careia sa afli care anume dintre interactiunile cu autoritatile si serviciile publice le poti rezolva fara sa te duci la ghiseu? Sau, daca tot trebuie sa mergi pe la ghisee, sa poti afla in avans ce trebuie sa faci dar si ce nu trebuie sa faci? Cum ar fi sa poti vedea, pe o harta a orasului, o cronologie a tuturor lucrarilor de inlocuire a bordurilor? Daca ai o idee online care poate rezolva o problema offline, fii ReStarter.

Proiectul ReStart Romania este o competitie deschisa tuturor: persoane fizice, antreprenori sociali, organizatii neguvernamentale sau entitati comerciale. Daca ideea ta este votata de public, convinge juriul si ajunge printre cele 7 idei finaliste, vei fi ajutat sa gasesti o echipa tehnica care iti va transforma ideea intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.

Informatii suplimentare gasesti fie pe pagina www.restartromania.ro, fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.