Se da startul la “ACTziune pe scena!”

0

 GRSPSociety (Societatea Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani) lanseaza a doua editie a proiectului Atelier 4, cu tema ACTziune pe scena.

 Editia din acest an, o noua provocare pentru artistii la inceput de drum, pune in scena un concurs de teatru adresat tinerilor de liceu si facultate, actori neprofesionisti, pe o tema foarte actuala, implicarea civica. Din juriul care ii va evalua fac parte Marius Zarafescu din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Vlad Zamfirescu, actor la Teatrul Bulandra, Iulia Popovici din partea Observatorului Cultural si Arina Raileanu, parte a echipei Atelier 4.

Concursul se va desfasura intre 23 mai – 2 iulie, iar castigatorii vor merge la Amsterdam pentru a performa in cadrul Conferintei Anuale GRSPSociety 2011. 

Atelier 4 si-a propus sa sensibilizeze generatia tanara in ceea ce priveste asumarea responsabilitatii pentru propria comunitate si de a sublinia ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Totodata, proiectul doreste scoata in lumina reflectoarelor voluntariatul, ce inseamna el pentru tineri si ce noi cai de actiune pot fi dezvoltate in acest domeniu.

Pornind de la tema mentionata , concurentii va trebui sa pregateasca o piesa de teatru in care sa prezinte ce inseamna implicarea civica. Vor fi doua etape de jurizare: prima consta in trimiterea de materialelor video pe adresa [email protected] pana la data de 24 iunie inclusiv continand un fragment din piesa in pregatire. De asemenea, ei trebuie sa completeze un formular de inscriere pe http://actziunepescena.wordpress.com. Finalistii primei faze, anuntati pe 26 iunie, va trebui sa isi prezinte piesa pe 2 iulie in fata juriului. Deliberarea se va face in aceeasi zi.

Castigatorii vor fi invitati sa joace la Amsterdam, in cadrul Conferintei Anuale GRSPSociety 2011 – Proiect Romania 2020. Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei, urmand ca apoi sa fie promovati si in tara.

In anul 2010, Atelier 4 a organizat un vernisaj de pictura in urma unui concurs cu tema “Interpretarea Moderna a Traditiilor Romanesti”. Expozitia a avut loc la Palatul Parlamentului, in cadrul celei de-a treia Conferinte Anuale GRSPSociety din noiembrie 2010.