SoNoRo Conac, iunie 2014 : un circuit de concerte de muzica de camera care revitalizeaza cladiri de patrimoniu din tara

0

Seria de concerte de muzica de camera SoNoRo Conac viziteaza, intre 9 si 27 iunie 2014, unele dintre cele mai spectaculoase edificii de patrimoniu din tara. Pentru a reintegra aceste cladiri emblematice in circuitul cultural, SoNoRo Conac propune, in stransa colaborare cu gazdele si in paralel cu seria de concerte, un program cultural care sa puna in valoare mostenirea culturala si artistica a locurilor. Astfel, fiecare concert SoNoRo Conac este integrat intr-un program artistic adaptat personalitatii cladirii si domeniului gazda.

Primul concert SoNoRo Conac din luna iunie are loc pe 9 iunie pe domeniul viticol Avincis, la vila Dobrusa din Dragasani si propune oaspetilor o degustare de vinuri si o vizita a cramei, restaurate in 2011 de arhitectul Alexandru Beldiman, un picnic gurmand si un concert inedit SoNoRo, in via domeniului.

Circuitul SoNoRo Conac din luna iunie continua cu Casa Avramide – Casa Colectiilor, parte a Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean (Tulcea), Conacul Bellu din Urlati, aflat in componenta Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova (Ploiesti), Conacul Cuza, Muzeu memorial „Alexandru Ioan Cuza”, Ruginoasa (Iasi), Conacul Miclescu, Calinesti (Botosani), Sinagoga din Bistrita, monument istoric, Castelul Huniazilor, cunoscut si drept Castelul Corvinilor (Hunedoara) si incheie luna la Conacul Hodoni (Timisoara), pe 27 iunie. 

Programul vizitei la vila Dobrusa de luni 9 iunie incepe la ora 11 cu o degustare a vinurilor Avincis si o vizita in crama domeniului. Picnicul programat la ora 13:30 este acompaniat de muzica live a Alex Porro Band. Concertul SoNoRo incepe la ora 16, cu Razvan Popovici (viola) si bursierii SoNoRo Interferente Alexandra Bobeico (vioara) si Radu Dunca (vioara), care vor interpreta piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvorák, Johann Halvorsen si George Enescu. Ziua se incheie cu o plimbare pe domeniul Dobrusa.

Picnicul Avincis si Concertul SoNoRo Conac se desfasoara pe domeniul viticol Vila Dobrusa din Dragasani, Valea Caselor 1A, judetul Valcea. Accesul se face numai pe baza de invitatie sau rezervare la: [email protected] sau 0741.190.470.

Deschiderea editiei a doua a SoNoRo Conac a avut loc pe 10 mai la Conacul Manasia de pe domeniul cu acelasi nume si i-a adus un omagiu scenografului si pictorului George baron Löwendal (1897-1964).

Calendarul concertelor SoNoRo Conac din iunie 2014:

  • Crama Avincis – Vila Dobrusa (Dragasani), 9 iunie
  • Casa Avramide – Casa Colectiilor, parte a Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean (Tulcea), 15 iunie
  • Conacul Bellu din Urlati, aflat in componenta Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova (Ploiesti), 18 iunie
  • Conacul Cuza, Muzeu memorial „Alexandru Ioan Cuza”, Ruginoasa (Iasi), 21 iunie
  • Conacul Miclescu, Calinesti (Botosani), 22 iunie
  • Sinagoga din Bistrita, monument istoric, 24 iunie
  • Castelul Huniazilor, cunoscut si drept Castelul Corvinilor (Hunedoara), 26 iunie
  • Conacul Hodoni (Timisoara), 27 iunie

Muzicienii SoNoRo care vor concerta in luna iunie sunt Diana Ketler (pian), Razvan Popovici (viola), Christian Nas (viola) si bursierii programului SoNoRo Interferente.

Programul SoNoRo Conac va continua in luna septembrie cu o serie de concerte de muzica de camera la Conacul Apafi (Malancrav), Biserica Neagra din Brasov, Conacul Ghyka de la Cotesti si Casa Monteoru din Bucuresti.