Timisoara se transforma pentru trei zile in New York

0

Asociatia Tineretul ONU din Romania, Filiala Banat va asteapta la o manifestare de zile mari cu ocazia celei de-a treia editii a Banat Model United Nations (BMUN), care va avea loc intre 26-28 aprilie in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Aceasta reprezinta o oportunitate dedicata in special studentilor dornici sa isi imbunatateasca competentele profesionale privind comunicarea, discursul public, persuasiunea, concomitent cu deprinderea cunostiintelor despre institutiile, relatiile si dreptul international.

De-a lungul timpului, la aceste evenimente au participat studenti din toate colturile tarii si din strainatate, profesori cat si personalitati publice recunoscute in mediul academic si diplomatic. Anul 2013 se anunta a fi unul promitator referitor la organizarea celei de-a treia editii, care aduce in prim plan ca si tema centrala dezvoltarea sustenabila: „Sustainable development, as a responsibility to future generations”. Aceasta tema va reprezenta un subiect de dezbatere in cadrul a trei comitete: Consiliul de Securitate; Consiliul Economic si Social; si  Consiliul European.

Proiectul urmareste familiarizarea participantilor cu procedurile si procesele decizionale specifice organismelor ONU si UE. De asemenea, se doreste crearea unui mediu propice dezvoltarii personale si aptitudinilor practice, care nu sunt suficient exersate in cadrul academic. Sunt asteptati si de data aceasta, o noua generatie de studenti dornici de o noua experienta precum si invitati de seama ai mediului academic, economic si diplomatic.

In aceasta ordine de idei, participantii vor avea sansa sa inteleaga ce presupune activitatea de diplomat, confruntandu-se cu situatii in care isi vor exersa abilitatile de negociere, persuasiune si lucru in echipa. 

follow_stiriong-4403139