Wunderdesign te învață să lucrezi cu mâinile și cu materialele uitate în beci

0

În perioada 1-9 iulie 2017, Asociația D’Avent te invită la Wunderdesign – un Curs de design și producție de obiect din materiale reciclate sau prietenoase cu mediul, adresat meșterilor și artizanilor care vor să-și exerseze creativitatea și să-și transforme pasiunea într-o meserie a cărei valoare este apreciată pe piață.

În mod tradițional, designerul este cel care proiectează un produs, în timp ce meșteșugarul este cel care îl execută fără a avea nevoie de proiectare. Lucrurile se întâmplă diferit în zilele noastre. Oameni cu diferite profesii: designeri, arhitecți, economiști, medici ș.a., dar cu pasiune pentru meșterit devin, cu puțină ambiție, și meșteșugari. La fel ca orice aptitudine, creativitatea se învață și, mai ales, se exersează.

De aceea Asociația D’Avent a lansat Wunderdesign – cursul de design de obiect despre pasiune și creativitate, dar și despre abilități pe care le putem valorifica învățând unii de la alții.

Mai jos poți să guști o mostră din atelierele designerilor care te vor ghida și la cursurile din iulie.

“Sunt designer de produs, antreprenor, designer grafic și încă vreo două lucruri. Cred cu îndârjire în toți creatorii care expun la noi, iar pentru ei și pentru voi, am fondat Dizainăr, un spațiu fain în care să dai mâna cu obiectele care-ți plac.”, declară coordonatorul principal al cursului , Dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator Dizainăr.

Detalii despre curs

Cursul este gratuit și va aduce împreună 5 participanți din București și 5 participanți din restul țării. Pentru participanții din afara Bucureștiului, cazarea este gratuită, conform condițiilor specificate în regulament pe www.wunderkraft.ro/curs, iar costurile de transport dus-întors vor fi decontate.

Sesiunile de lucru vor avea loc în următoarele spații din București: Violoncelului Hub, Nod Makerspace. În plus, cursul presupune o serie de vizite inspiraționale în atelierele de lucru ale unor designeri, precum și în magazinul Dizainăr. Fiecare participant va realiza minim un produs, care va fi prezentat în cadrul unei expoziții în august 2017 și va putea să câștige unul din cele două premii puse în joc, în urma votului publicului.

Calendar

  • Perioada de înscriere: 15 mai – 19 iunie
  • Contactarea participanților și publicarea selecției finale: 20 – 23 iunie
  • Semnarea contractelor de participare: 23  iunie – 1 iulie
  • Desfășurarea cursului: 1-9 iulie

Înscrierea

Înscrierea se face prin completarea formularului de pe pagina web. Termenul limită de înscriere este 19 iunie 2017.