400 de calculatoare reconditionate oferite ONG-urilor romanesti

0

Asociatia non profit Ateliere Fara Frontiere lanseaza a doua editie 2010 a programului national de donatii de echipamente reconditionate ASSOCLIC.

Prin acest apel se ofera posibilitatea ONG-urilor romanesti sa fie dotate pentru proiectele pe care le dezvolta cu 400 de pachete informatice reconditionate in cadrul Ateliere Fara Frontiere. Primul pas consta in completarea unui dosar de candidatura care cuprinde o descriere a proiectului pentru derularea caruia au nevoie de material informatic, tinand cont de tematica progamului.

Pentru toate dosarele care respecta criteriile de eligibilitate urmeaza etapa de evaluare de un juriu format din partenerii de proiect urmand ca proiectele selectionate sa fie premiate cu echipamente reconditionate.

400 de echipamente oferite drept premii constau din seturi de: unitate centrala (caracteristici minime indeplinite: procesor Pentium IV 1600-2200Mhz sau echivalent; RAM 512MB SDRAM; HDD 20GB IDE; CDROM IDE; placa video integrata sau max 16MB) monitor tip CRT 17’, mouse, tastatura, cabluri de alimentare, cu pachet software instalat- Windows XP Proffesional, Microsoft Office 2007 Plus (pentru ONGuri).

Proiecte de educatie si formare prin acces la IT&C si internet, care contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale. Vor fi selectate cu prioritate proiectele care se adreseaza unui public in dificultate, vulnerabil, din zone defavorizate economic (zone rurale, cu rata de somaj mare, comunitati sarace).

Criterii de eligibilitate: Solicitantii trebuie sa fie asociatii non profit, scoli si centre de plasament; e necesar sa se faca dovada personalitatii juridice fara scop patrimonial si a inscrierii la Registrul national al asociatiilor si fundatiilor, respectiv act oficial infiintare persoana juridica; Completarea dosarului de candidatura; prezentarea unui proiect viabil, care este bine integrat in actiunile structurii si care are un sens in cadrul comunitatii unde actioneaza; inscrierea proiectului in tematica propusa pentru etapa curenta ASSOCLIC; Preluarea sarcinilor de transport pentru echipamentele acordate ca premiu de la sediul Ateliere Fara Frontiere din Bucuresti la sediul asociatiei beneficiare; Colaborarea cu Ateliere Fara Frontiere in sensul monitorizarii activitatilor derulate cu ajutorul calculatoarelor primite: verificarea de donator, prin diverse modalitati, a utilizarii acestora in scopul descris in propunerea de proiect.

Termenul limita de primire a dosarelor este data de 22 octombrie, in perioada 22 octombrie-16 noiembrie vor fi evaluate dosarele, pe 18 noiembrie vor fi anuntate rezultatele, iar pe 25 noiembrie va avea loc ceremonie de premiere.

Preluarea echipamentelor de la sediul Ateliere Fara Frontiere se va face in perioada 25 noiembrie-17 decembrie.

ASSOCLIC 2010 a fost realizat cu sprijinul si contributia partenerilor de program:

Dosarele de candidatura pot fi trimise pana pe data de 22 octombrie, ora 17.00, pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin posta la adresa: Bd. Basarabia, nr. 256, sector 3, Bucuresti.

http://romania.assoclic.org/