85 de laureati ai programului AsoclicK, din solidaritate pentru educatie

0

Ne face o mare bucurie sa anuntam castigatorii programului de donatii „AsoclicK, din solidaritate pentru educatie”desfasurat in colaborare cu partenrii nostri dragi, Kaufland Romania.

Dupa cum stiti deja, aceasta campanie a fost adresata structurilor non-profit din Romania cu propuneri de proiecte in scopul ameliorarii sau perfectionarii in ceea ce priveste formarea, integrarea si educarea persoanelor din comunitatile devaforizate. In aceasta categorie se incadreaza copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.     Pentru a participa la acest proiect si a avea sansa de a castiga calculatoare reconditionate pentru sustinerea activitătilor educationale, institutiile au trebuit sa completeze un formular de candidatura in care sa descrie proiectul pe care vor sa il realizeze cu aceste echipamente.

Jurizarea proiectelor a avut loc pe data de 19 iulie si au fost parcurse in total 175 de proiecte eligibile pentru care se vor dona 500 de echipamente IT reconditionate.

Multumim organizatiilor participante, sponsori si parteneri pentru interesul detaliat manifestat in evaluarea fiecarui proiect. Stim ca efortul lor nu a fost simplu, ca activitatile educationale propuse au fost multiple, detaliate, realizabile si originale, iar alegerile au fost greu de luat.  In final au fost desemnate 85 de proiecte castigatoare. 

Lista completa o regasiti aici.

Despre AsoclicK, un proiect de solidaritate digitala

 

„Asoclick – Din solidaritate pentru educatie”, este un proiect de donatii IT organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania.

Obiectivul general consta in reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile in Romania. Prin AsoclicK, urmarim facilitarea accesului copiilor si tinerilor la educatie digitala prin dotarea asociatiilor si institutiilor educationale cu echipamente IT si totodata integrarea socio-profesionala a 25 de persoane pe piata muncii, prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere. Perioada de desfasurare a apelului la propuneri de proiecte AsoclicK 2016 a fost 27 aprilie – 10 iunie 2016 iar selectionarea laureatilor a avut loc la sediul Kaufland in data de 19 iulie 2016.

Din 2008 pana in prezent, peste 2 000 de proiecte au fost dotate cu un total de 10 000 echipamente IT prin intermediul tuturor proiectele de donatii IT care fac parte din programul national Educlick, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 300 000 de beneficiari din toata tara.

Partenerii proiectului «Asoclick – Din solidaritate pentru educatie»:  

Kaufland Romania Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii non-guvernamentale, regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si evenimente culturale, sprijinim proiectele sociale si cele dedicate protectiei mediului inconjurator.

Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.  

Asociatia Ateliere Fara Frontiere promoveaza si activeaza inca din 2008 modelele economiei sociale, o economie care functioneaza „cu si pentru oameni”. Astfel, prin programe de tipul EduClick, Remesh si Bio&Co, asociatia a integrat pe piata muncii si a oferit asistenta sociala si civica la peste 150 de persoane. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.atelierefarafrontiere.ro.