Academia ONG face azi 1 an! Va invitam la primul training din 2016 dupa care sustenabilitatea va deveni „un fleac”, cu ajutorul comunitatii Babele!

0

Astazi, Bridging The Gap sarbatoreste 1 an de cand Academia ONG a pornit la drum, in misiunea sa de a aduce training de calitate in randul organizatiilor societatii civile care vor sa invete, sa se dezvolte si sa devina mai sustenabile.

Cu aceasta ocazie, multumim tuturor celor care ne-a ajutat pe parcurs. Lista este mult prea lunga pentru a o introduce aici in mod exhaustiv, dar noi ne gandim la voi chiar si daca aveti impresia ca ajutorul vostru a fost doar un fleac. Noi credem ca putem face bine prin cat mai multe astfel de fleacuri, facute de fiecare dintre noi, in fiecare zi.

Upgrade your fundraising now! Learn to generate the needed revenues for your NGO!

Deadline: vineri 5 februarie ora 17:00. Aplicatia poate fi gasita AICI.

trainer_picture-9682554

Daca ati obosit sa scrieti aplicatii pentru granturi si acestea par sa nu aiba niciun ecou, mai exista si alte cai prin care puteti sa va dezvoltati organizatia.

Academia ONG Bridging The Gap si Babele si-au unit din nou fortele pentru a va oferi un workshop care va va trece pas cu pas prin procesul de transformare a unei idei intr-un model solid de business social.

Participantii vor invata cum sa:

  • lanseze noi proiecte in asa fel incat sa reduca riscurile si sa previna un eventual esec;
  • creeze o strategie sustenabila, sa evite risipa de energie si de resurse financiare;
  • intre in legatura si sa colaboreze cu parteneri relevanti pe parcursul dezvoltarii proiectului;
  • gaseasca surse independente de venituri pentru ONG-urile lor.

In urma acestui workshop, comunitatea online va absorbi noi membri din ONG-urile romanesti, care vor pune in comun resurse si informatii pe care, ulterior, le vor accesa si folosi cu totii.

Workshop-ul se va incheia printr-o prezentare a modului in care poti sa gestionezi in mod eficient resursele, cu o strategie eficienta de business social si cu un plan pe termen scurt care va contine actiuni concrete ce vor conduce la economisirea unor saptamani intregi rezervate in prezent generarii de noi idei.

Structura atelierului

  • Modele de antreprenoriat social (60min)

Participantii se vor concentra pe studiul unor modele diferite de antreprenoriat social, existente pe piata in acest moment si in acelasi timp vor intelege cum diferite ONG-uri pot sa creeze sisteme viabile care genereaza venituri si combina cu succes activitatea sociala cu modelul de business.

  • Construieste o strategie sustenabila (90min)

Participantii vor construi propria strategie de proiect si isi vor structura ideile intr-o sesiune dinamica utilizand platforma inovativa Babele. Cunostintele teoretice necesare si o serie de exemple vor fi livrate in debutul fiecarei teme.

Vom trece in revista principalele tehnici utilizate in lansarea unui proiect sustenabil si eficient din punct de vedere financiar. Participantii vor descoperi cum pot sa-si evalueze in mod realist strategia in asa fel incat sa conduca organizatia spre o dezvoltare in cicluri treptate, reusind astfel sa evalueze ce functioneaza cel mai bine atat pentru partea de business cat si pentru misiunea sociala.

  • Sesiune deschisa de lucru (90min)

Participantii vor fi implicati intr-o sesiune colaborativa de lucru pentru a valida principalele scenarii pe care le-au facut despre proiectele lor sociale, folosind feedback-ul primit. Fiecare echipa de proiect va dispune de 20 de minute pentru a-si prezenta strategia si a o analiza intrand in legatura cu alti antereprenori sociali. Scopul acestui exercitiu este acela de a produce cel mai eficient plan pentru a valida cele mai riscante ipoteze. Mentorul va facilita acest schimb, ghidand discutia catre gasirea unei solutii pentru rezolvarea provocarilor pe care le ridica fiecare initiativa.

Comunitatea online va strange informatii despre toate ONG-urile si proiectele lor si astfel va fi posibila continuarea discutiei si a colaborarii chiar dupa terminarea workshop-ului. Accesul la comunitate este gratuit doar pentru ONG-urile care participa la training.

DEADLINE:

Workshop-ul are loc joi, 11 februarie 2016, in intervalul 10:00 – 16:00 la Romanian American Foundation, Strada Gina Patrichi nr. 6 si va fi in limba engleza.

Asteptam aplicatiile voastre pana vineri, 5 februarie, ora 17:00, iar candidatii selectati vor fi anuntati pe parcursul zilei de luni, 8 februarie.

Trainer

Emanuele Musa: startup trainer si co-fondator al Babele.co

Emanuele Musa este trainer international in domeniul antreprenoriatului social si a format peste 500 de antreprenori in cadrul a numeroase ateliere si tabere de pregatire, in Tokyo, Paris, Budapesta, Milan, Berlin, Praga, Viena, Bruxelles, Bratislava, Tirana, Lviv, Tirana, Odessa si Roma.

Emanuele este co-fondator al Babele, o platforma online care incurajeaza inovatia si care ajuta ONG-uri din 93 de tari sa faca crowdsourcing si sa-si valideze strategiile folosind un spectru larg de contacte in randul unui public relevant si parteneri in lumea antreprenorilor.

Experienta de lucru de pana acum include: management de proiect in cadrul Procter & Gamble Paris, analiza financiara pentru AEGIS in Londra, analiza strategica pentru Bombardier in Bruxelles, consultanta strategica la Advention Business Partners in Paris si consultanta in management pentru IBM in Paris.