Activi, spre bunastare

0

Asociatia pentru Cooperare Diana, in parteneriat cu International Computer School, a demarat proiectul  ACTIVI, SPRE BUNASTARE, proiect cofinantat din  Fondul Social European prin programul Operational Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane  2007-2013, cu sprijinul POSDRU Sud Muntenia.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de  18 luni in judetele: Calarasi, Teleorman, Giurgiu si Arges.

Proiectul isi se propune imbunatatirea calitatatii resurselor umane si consolidarea pietei muncii prin instruire, consiliere profesionala si mediere in vederea obtinerii unui loc de munca, crearea unui Centru de Consiliere, Mediere si Formare Profesionala (CCMFP Muntenia) in Alexandria, cresterea gradului de ocupare pe piata fortei de munca, schimbarea mentalitatii in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii precum si promovarea egalitatii de sanse .

Ca si activitati, pe langa  infiintarea CCMFP Muntenia, se vor organiza: o caravana de informare si consiliere, 9 work-shopuri, cursuri de formare, servicii de consultanta, mediere si plasare la locul de munca. De asemenea va fi infiintat cate un job-club in judetele: Calarasi, Teleorman, Giurgiu si Arges.

Activitatile vizeaza 2050 de persoane atat din mediul urban cat si din cel rural, someri, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane inactive.

Proiectul va avea ca rezultat facilitarea reintegrarii somerilor pe piata muncii, cresterea ocuparii in randul categoriilor din grupul tinta.