Aprilie vine cu traininguri noi la ONG Online: Scoala Digitala pentru ONG-uri

0

Deja te poți înscrie la trainingurile online ale lunii aprilie din cadrul ediției a doua a ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.

În aprilie te echipezi cu cele mai eficiente strategii de organizare comunitară pentru organizația ta și înveți cum poți naviga printre informațiile din mediul online. Doar în aprilie, webinariile Școlii Digitale pentru ONG-uri sunt deschise și pentru membrii grupurilor de inițiativă civică.

Despre ce poți învăța în luna aprilie în Școala Digitală:

5 strategii de organizare comunitară pentru o comunitate implicată – 6 aprilie 2017, ora 17:00

Află de la Oana Preda, director la Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, ce poți să faci când dorești să rezolvi o problemă în comunitate și să o aduci în atenția instituțiilor responsabile, cum să mobilizezi eficient comunitatea din care faci parte și ce resurse poți folosi pentru a desfășura o campanie de advocacy care să își atingă obiectivul.

10 lucruri pe care ar fi bine să le știu când mă informez online – 12 aprilie 2017, ora 17:00

De la Nicoleta Fotiade, președinte Mediawise Society, află cum poți verifica o informație în mediul online și cum arată o știre completă, responsabilitatea pe care o ai la propagarea unei știri și ce întrebări trebuie să îți pui înainte de a da ,,share”.

Înscrierea la webinariile lunii aprilie este gratuită pentru organizațiile înscrise în Programul TechSoup România, dar și pentru grupuri de inițiativă civică și se realizează prin completarea unui profil pe pagina oficială.

Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajați și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training gratuit profesionist și la îndemână online în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor. Pentru a participa la training, organizațiile trebuie doar să fie validate gratuit în Programul TechSoup România, respectiv TechSoup Moldova, un proces care în același timp le oferă și posibilitatea de a accesa programe software sau servicii gratuite de cloud de la Microsoft sau Google.

În 2017, Asociația Techsoup invită cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing digital, SEO și SEM, branding, social media, comunicare online, design, antreprenoriat și afaceri online, dar și organizare comunitară și informare corectă online să susțină cursuri gratuite pentru angajații și voluntarii organizațiilor nonprofit care se înscriu în ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.
Școala Digitală pentru ONG-uri și-a propus și anul acesta să ajute organizațiile nonprofit să identifice, selecteze și implementeze soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri, dar și să le pregătească mai bine pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizată.

Ambele evenimente online din luna aprilie sunt organizate cu sprijinul TechSoup Europe, o rețea de 28 de organizații partenere din 48 de țări europene ce sprijină dezvoltarea societăţii civile prin tehnologie.