Ateliere Fara Frontiere anunta castigatorii celor 500 de calculatoare donate in prima etapa Assoclic 2014

0

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a anuntat lista castigatorilor celor 500 de calculatoare complete, donate in cadrul primei editii a programului Assoclic in anul 2014. In plus fata de echipamentele IT castigate, una dintre organizatiile laureate va beneficia si de un santier de solidaritate ce are ca scop amenajarea unui spatiu de joaca destinat activitatilor cu copii si tineri in dificultate.

Dintre cele 203 de structuri inscrise in aceasta editie, nu mai putin de 137 de institutii de invatamant, organizatii non-guvernamentale si institutii sociale au fost premiate cu 500 de echipamente IT reconditionate intr-un atelier de insertie socio-profesionala.   Rezultatul este atat un beneficiu pentru castigatori, cat si un pas spre reducerea cantitatii de deseuri electronice anuale la nivel national.

Cat despre Santierul de solidaritate, el va fi organizat in localitatea Targu-Jiu in perioada 20 iulie – 3 august de catre un grup de 15 voluntari din localitate si ai asociatiei Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania. Astfel, in Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul Cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Targu-Jiu va fi amenajat un spatiu de joaca de care se vor bucura cei 80 de copiii cu dizabilitati care frecventeaza Scoala Speciala din Targu Jiu sau invatamantul de masa.

Lista castigatorilor celor 500 de calculatoare este disponibila pe site-ul programului Assoclic.

Programul ASSOCLIC a fost gandit de Asociatia Ateliere Fara Frontiere ca raspuns la nevoile de material informatic ale structurilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.

Din 2008 si incluzand aceasta editie, 878 de proiecte au fost dotate cu un total de 4873 de calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 100.000 de beneficiari.

Assoclic 2014 Etapa I se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de Ateliere Fara Frontiere si ECOTIC in cadrul proiectului ”RRResponsabil:  fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.