Bibliotecari instruiti in atragerea fondurilor pentru comunitati

0

Fundatia IREX Romania si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) au semnat vineri, 22 martie, un acord de parteneriat, prin care bibliotecile judetene vor fi sustinute sa participe la atragerea de fonduri europene prin programul  Tineret in Actiune (TiA).

Bibliotecarii din bibliotecile judetene vor fi instruiti cu privire la completarea cererilor de finantare in contextul programului TiA pentru a incuraja implicarea tinerilor in comunitate. Astfel, bibliotecarii vor invata sa pregateasca proiecte a caror finantare ulterioara sa faciliteze accesul cat mai multor tineri la activitati de educatie nonformala, schimburi de experiente cu tineri din Europa sau voluntariat european.

Instruirea bibliotecarilor la nivel national

In perioada mai-iunie 2013, 85 de bibliotecari din intreaga tara vor fi instruiti in redactarea cererilor de finantare, pasi privind infiintarea unui ONG sau managementul voluntarilor. Obiectivul principal, in urmatoarele luni, este pregatirea a minim unei cereri de finantare per biblioteca judeteana, totalizand astfel cel putin 41 de proiecte dedicate tinerilor din comunitatilor locale care sa poata primi finantare prin programul TiA.

Bibliotecile si bibliotecarii raspund tot mai mult nevoilor comunitatii, iar acesta a fost obiectivul nostru principal in cei patru ani pe care i-am petrecut pana acum alaturi, in Romania. Informatiile si abilitatile dobandite prin aceste cursuri specializate incurajeaza bibliotecile sa isi diversifice rolul in comunitate, ele fiind pregatite de acum sa  atraga proiecte finantate in beneficiul tinerilor din toate colturile tarii”, a declarat Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet Romania.

Bibliotecile sunt foarte prezente in comunitatea locala. Prin acest parteneriat speram sa le dezvoltam capacitatea de a primi finantare europeana prin programul Tineret in Actiune pentru a realiza activitati de educatie non-formala care prind atat de bine la tineri (si nu numai). Totodata, cu siguranta va fi o dovada a faptului ca institutiile publice pot coopera si face lucruri bune pentru comunitatea lor”, a declarat Monica Calota, directorul ANPCDEFP.

Tinerii se vor putea implica in implementarea proiectelor dezvoltate de bibliotecile judetene. Totodata, acestia vor fi informati cu privire la numeroase oportunitati oferite de programul TiA si vor fi sprijiniti sa ia initiativa pentru a dezvolta proiecte proprii cu finantare europeana.

http://www.stiriong.ro/ong/dezvoltare/bibliotecari-atragere-fonduri