Coalitia pentru bune practici ONG

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9563191

eventubebig-9275737

Data: 11-05-2011

Opportunity Associates in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si CENTRAS va invita sa faceti parte din Coalitia pentru bune practici ONG in care sunt membre organizatii neguvernamentale care isi doresc un sector asociativ puternic, responsabil, transparent si profesionist in Romania.

 Coalitia pentru bune practici ONG este o asociere informala de organizatii neguvernamentale, care respecta benevol prevederile Codului de conduita ONG si actioneaza pentru cresterea numarului de organizatii care adera la COD. Forma finala a codului este rezultatul unui proces de consultare inceput in 2006 si reflecta modificarile si ajustarile aduse propunerii initiale discutate si acceptate in cadrul intalnirilor organizate. Documentul poate fi consultat la adresa : http://www.coddeconduitaong.ro. Coalitia are in prezent membri organizatii de renume din Romania, lista fiind disponibila la aceeasi adresa.

  De ce sa aderati la Coalitia pentru bune practici ONG?

–          Asociati organizatia dumneavoastra cu un proces perceput pozitiv de catre comunitate si finantatori;

–          Aveti acces gratuit la manuale si ghiduri de proceduri si beneficiati de asistenta tehnica gratuita pentru a va optimiza procesele si procedurile organizatiei

–          Aveti acces la experienta altor organizatii privind adoptarea celor mai bune practici.

Cine poate sa adere la Coalitie?

Orice organizatie neguvernamentala, indiferent de pozitionarea ei in tipologia juridica din Romania care indeplineste criteriile stabilite in cod sau care isi propune sa isi alinieze modul de organizare si de actiune in conformitate cu Codul de conduita ONG.

Cum puteti adera la Coalitia de bune practici ONG?

Pasul 1: completati formularul de adeziune atasat si trimiteti-l scanat prin email la: [email protected] sau prin fax la 021 230 0986

Pasul 2: parcurgeti un proces de autoevaluare a organizatiei privind criteriile stabilite in Codul de conduita.

Pasul 3: solicitati asistenta tehnica din partea coalitiei, daca rezultatul autoevaluarii indica nevoia de perfectionare.

Seminarii GRATUITE: “Implica-te in viata comunitatii! Infiinteaza si dezvolta o organizatie de tineret in judetul Olt!” Prevederea 2%: O retrospectiva a celor 8 ani de la adoptare Ziua Portilor Deschise la Util Deco COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului “Sansa pentru rolul vietii” pentru copiii din centrul de zi Licurici Activi, spre bunastare IDEALIS – Dezvoltarea intreprinderilor sociale in Microregiunea Horezu Educatie urbana pe intelesul tinerilor Interventiile urbane, de la teorie la practica! Campania de Responsabilitate Sociala: “Ajutorul tau poate schimba vieti!”

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-7023019