COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului

0

InterCampus Slatina  a lansat in data de 11 Aprilie 2011 actiunea “COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului” , actiune dedicata Anului European al Voluntariatului, 2011.

Grupul tinta pentru aceasta initiativa sunt liceele din judetul OLT interesate sa organizeze actiuni sociale, culturale, sportive, educative, umanitare pentru comunitatea locala. InterCampus va finanta 11 idei care se potrivesc cel mai bine cu valorile si spiritul Anului European al Voluntariatului.

Actiunile propuse trebuie sa reflecte una sau mai multe teme ale  Anului European al Voluntariatului (implicare comunitara, diversitatea culturala, anti-discriminarea, cetatenia europeana, toleranta, eliminarea saraciei, incluziunea sociala), sa fie realizate de un grup format din minim 5 persoane si sa fie implementate pana in data de 11 Iulie 2011.  Exemple de actiuni ce pot fi organizate : expozitii de fotografie care sa reflecte un aspect al comunitatii(photo voice), Seminarii, ateliere, prezentari, seri de film, mese rotunde pe temele specific Anului European al Voluntariatului, concursuri de poezie, eseuri, fotografii (teme specifice Anului European al Voluntariatului), orice fel de actiuni de voluntariat pentru grupuri dezavantajate, vulnerabile din comunitatea locala (copii, adulti, batrani), actiuni de mediu, meciuri caritabile, concursuri sportive, organizare de activitati sportive pentru grupuri dezavantajate din comunitatea locala (copii, tineri, adulti, batrani). Suma disponibila pentru finantare: 1221 E (111 E / actiune)

COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului isi propune sa adauge valoare conceptului de voluntariat si valorilor comunitatii cu ocazia Anului European al Voluntariatului, sa faca Slatina parte dintr-un eveniment european, sa creeze un context pentru participare comunitara a tinerilor, prin  generarea de idei si punerea lor in practica de catre acestia in folosul comunitatii si nu in ultimul rand sa reduca diferentele de intelegere si perceptie asupra unor probleme din comunitatea locala.

Formularul de aplicatie precum si pachetul informativ detaliat al actiunii “COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului! “ pot fi obtinute printr-o  cerere la mailul [email protected] sau prin telefon 0727 54 56 29, persoana contact Constantina Patrascu, coordonator.

Elevii si profesorii interesati in aceasta initiativa mai pot aplica pana la sfarsitul lunii 31 Mai, 2011. Implementarea activitatilor trebuie finalizata pana la data de 11 Iulie 2011. Toti participantii la aceasta actiune, vor fi invitati la conferinta dedicata Anului European al Voluntariatului, in iulie 2011, la Slatina, unde vor avea ocazia sa isi prezinte eforturile si  rezultatele propriilor actiuni. La aceasta conferinta vor participa si autoritatile locale, presa si persoane reprezentative in domeniul societatii civile.