Comunitatea are nevoie de TINEri!

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-3157907

eventubebig-5725494

Data: 15-11-2010

In perioada octombrie 2010 iulie 2011, Asociatia EuroDEMOS implementeaza proiectul national Comunitatea are nevoie de TINEri!.

Proiectul Comunitatea are nevoie de TINEri! abordeaza si promoveaza dialogul structurat ca instrument util folosit pentru implicarea tinerilor in procesul decizional prin dezbateri si dialoguri la toate nivelurile si colaborarea cu actori relevanti, va contribui la imbunatatirea calitatii sistemelor de sprijinire a activitatilor de tineret si a capacitatii organizatiilor din cadrul societatii civile in domeniul tineretului prin crearea unui cadru de dialog si cooperare la nivel national si international, dar si prin asumarea documentelor programatice privind activitatea de tineret.

Proiectul reuneste actori sociali reprezentativi (tineri, reprezentanti ai societatii civile si institutii responsabile de politicile de tineret) creand cadrul de dialog necesar implicarii active a tinerilor in procesul decizional.

Promotorii proiectului sunt organizatii reprezentative la nivel national interesate de crearea unui cadru de sustinere a implicarii tinerilor in procesul decizional tinand cont de contextul european existent prin fondarea Retelei Europene de Promovare a Implicarii Tinerilor in Procesul Decizional Coalitia Tinerilor Implicati. Reteaua Europeana de Promovare a Implicarii Tinerilor in Procesul-Decizional Coalitia Tinerilor Implicati este o retea infiintata cu suportul Consiliului Europei in mai 2008 la initiativa si coordonarea Asociatiei EuroDEMOS in cadrul proiectului Youth in the Decision-Making Process.

Asociatia EuroDEMOS invita pe aceasta cale alesii locali, reprezentanti ai administratiei precum si conducerea liceelor iesene de a se implica in acest dialog social esential pentru constructia unei democratii locale sanatoase.

Seminarii GRATUITE: “Implica-te in viata comunitatii! Infiinteaza si dezvolta o organizatie de tineret in judetul Olt!” Prevederea 2%: O retrospectiva a celor 8 ani de la adoptare Ziua Portilor Deschise la Util Deco Coalitia pentru bune practici ONG COD 11: Slatina saluta Anul European al Voluntariatului “Sansa pentru rolul vietii” pentru copiii din centrul de zi Licurici Activi, spre bunastare IDEALIS – Dezvoltarea intreprinderilor sociale in Microregiunea Horezu Educatie urbana pe intelesul tinerilor Interventiile urbane, de la teorie la practica!

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-6064730