CRJ organizeaza un training pe tema monitorizarii cheltuirii bugetelor locale (25-28 februarie 2016)

0

CRJ si Funky Citizens invita jurnalistii si reprezentantii organizatiilor neguvernamentale interesate sa se inscrie la cursul „Monitorizarea cheltuirii bugetelor locale: instrumente si tehnici”, organizat in cadrul proiectului „Transparenta si integritate in gestionarea bugetelor locale”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

In cadrul cursului veti invata:

  • cum sa cititi un buget public;
  • cum sa lucrati cu open data;
  • cum sa analizati investitiile si achizitiile publice realizate de autoritatile publice locale.

Instrumentele si tehnicile prezentate la curs au fost folosite de CRJ si Funky Citizens pentru a monitoriza bugetele Primariei Sectorului 6, Municipiului Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Rezultatele monitorizarii sectorului 6 sunt disponibile mai jos.

In cadrul cursului vom face impreuna o comparatie intre cele 4 municipalitati pentru a identifica vulnerabilitatile la coruptie si modalitatile de actiune.

Cursul va fi sustinut de Elena Calistru, Presedinte Funky Citizens, Radu Nicolae, coordonator program Integritate Publica CRJ, Claudiu Nasui, expert si Vadim Chiriac, avocat. Puteti consulta agenda cursului mai jos.

Evenimentul se va desfasura in Sinaia, jud. Prahova. Participarea la curs este gratuita. CRJ asigura cazarea si masa participantilor selectati si deconteaza transportul.

Jurnalistii sau reprezentantii ONG care doresc sa participe sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa [email protected], mentionand urmatoarele:

  • afilierea institutionala (numele publicatiei sau al organizatiei din care fac parte);
  • interesul fata de subiect;
  • motivatia de a participa;
  • datele de contact.

Deadline: luni, 15 februarie 2016

Criteriile de selectie sunt motivatia de a participa si capacitatea de folosi informatiile primite in activitatea viitoare. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 17.02.2016.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la: 021 / 212.05.20, persoana de contact: Radu Nicolae.

ANEXE

Agenda cursului

Brosura: Cum s-au cheltuit banii in 2014 la Primaria Sectorului 6

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.