Cui ii e frica de vorbitul in public? Un ghid pas-cu-pas despre cum pregatim o prezentare de succes

0

Vom incepe sesiunea discutand despre cele mai importante trei aspecte pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand pregatim o prezentare sau cand vorbim in public: vizualul, vocalul si verbalul.

Vom trece in revista elementele care stau la baza pregatirii unui discurs eficient in cadrul unei prezentari, apoi ne vom adresa importantei pe care o are aspectul vizual si vom inchide cu o descriere sumara a aparatului vocal si importantei antrenarii si intretinerii sale pentru a pregati o prezentare publica.

Vom face cateva exercitii introductive de relaxare corporala si de control a fluxului emotional, cu scopul de a putea emite un mesaj vocal sigur si plin de viata. Vom continua cu exercitii de incalzire a aparatului vocal, inclusiv stimulare faciala si activarea limbii si a barbiei.

Acest training va creiona pe scurt cele mai importante aspecte ale procesului de vorbire in public, de la cum ne putem pregati din punct de vedere psihic pana la ce putem face pentru a ne pregati corpul. Vom discuta despre controlul de sine, postura, gestica si expresii faciale, limbajul corpului, contact vizual si gestionarea audientei, trecand prin diferite strategii de management vocal.

Aceasta sesiune va sublinia importanta cunoasterii de sine, prin auto-evaluare (self assessement) si auto-incurajare. Participantii vor fi invitati sa raspunda pozitiv acestei abordari.

Cine poate sa aplice si cat costa?

Acest training este dedicat tuturor ONG-urilor inregistrate in Romania si este gratuit. Daca participantii doresc, vor avea posibilitatea sa faca o donatie. Noi sugeram suma de 30 RON, care acopera costurile acestui training. Training-ul se va tine in limba engleza.

Formularul pe care va rugam sa il completati pentru a aplica la training se afla aici.

PROGRAM

Joi, 26 mai 2016 10:00 – 16:00

Romanian American Foundation, strada Gina Patrichi nr. 6, Bucuresti.

Completarea aplicatiilor se face pe pagina corespunzatoare training-ului de pe site-ul Bridging The Gap. Asteptam aplicatiile voastre pana luni, 23 mai, ora 17:00, iar cei 15 candidati selectati vor fi anuntati pe parcursul zilei de marti, 24 mai pana la pranz, prin email. Multumim!

Trainer

DAN LOUBIER-PROFIR este Trainer si Voice Coach. Cu dubla calificare academica MA in Artele Spectacolului, obtinut in cadrul Conservatoire national d’art dramatique (CNAD), Paris si MA in Comunicare si Lingvistica Aplicata (1999), obtinut la Université du Maine, Le Mans, France, Dan s-a stabilit in Marea Britanie in 1998, unde a fondat ART4ART Communication (1999) si RED CAT STUDIOS (2015), ambele companii fiind specializate in comunicare audio-vizuala multilingva.

Dan si-a inceput cariera de Trainer in 2012, cu French Hospitality Group ACCOR, in UK, iar in 2005 s-a decis sa se concentreze pe Voice Coaching. Ulterior, sub indrumarea lui Tony Robbins (Unlimited Power Seminar, USA), Jean Sommer (Prise de la parole en public, France) si Andy Harrington (Public Speaking Academy, UK), s-a specializat in Training de Public Speaking implicandu-se din ce in ce mai mult in educatia primara si secundara din Marea Britanie si Franta, iar din Martie 2016 lucreaza si in Romania.

Un excelent vorbitor de Engleza, Franceza si Romana, Dan a venit in Bucuresti in martie 2016 pentru a deschide o filiala a Red Cat Studios UK in Romania. Din galopul calului a fondat, alaturi de alti doi prieteni Self-Experience Academy (SEA), o organizatie non-profit care-i invata pe cei tineri sa-si descopere potentialul creativ prin Miscare si Voce.