Curs de fundraising pentru angajatii si voluntarii Asociatiei Stea

0

In perioada 2 – 6 martie 2015, Asociatia Stea beneficiaza de o importanta oportunitate de dezvoltare organizationala prin desfasurarea unui curs in domeniul atragerii de fonduri pentru 14 angajati si voluntari ai asociatiei, la Tasnad, judetul Satu Mare. Programul intensiv de cinci zile de formare este realizat de catre Roxana Sofica, trainer experimentat in domeniul fundraising-ului pentru ONG-uri in cadrul Asociatiei pentru Relatii Comunitare din Cluj.

In cadrul acestui curs participantii isi dezvolta competentele pentru a atrage resursele necesare cresterii suntenabilitarii organizatiei si evolutiei coerente in directia misiunii acesteia. Pornind de la o diagnoza a fundraising-ului in organizatie, cursantii descopera noi oportunitati in ceea ce priveste atragera de fonduri din comunitate si din surse externe si construiesc un plan de actiune in acord cu obiectivele strategice ale organizatiei.

Cele mai importante tematici abordate in cadrul acestui curs sunt: surse de finantare, tehnici si instrumente de fundraising, planificarea activitatii de fundraising, marketing social, campanii de strangere de fonduri, dezvoltarea unui plan de afaceri cu miza sociala, surse de finantare a unei intreprinderi sociale, managementul dezvoltarii afacerii, motivatiile donatorilor individuali si ale companiilor, metode si tehnici de fundraising si instrumente de atragere de fonduri de la donatori individuali si companii, strategii de fundraising, realizarea planului de fundraising.

„De succesul atragerii de resurse depinde puterea noastra de a lupta pentru o lume mai buna si de a schimba destine. A sti sa cultivam relatia cu cei care ne impartasesc valorile si cred in cauza asociatiei noastre este deosebit de important pentru a ne putea continua misiunea. Acest curs ofera echipei noastre o oportunitate mult dorita de dezvoltare de competente prin care sa putem creste sustenabilitatea organizatiei noastre si impactul in comunitate”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului si director al Asociatiei Stea.

Acest curs este organizat in cadrul proiectului Parteneriat intersectorial-baza servicilor de calitate. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro), fiind parte a componentei de dezvoltare organizationala. Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Eurofinantare nerambursabila si 25.166,25 Euro contributia Asociatiei Stea si a partenerilor sai.

Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugam sa accesati : www.asociatiasteasm.ro

Despre Asociatia Stea

Asociatia Stea este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.