Dacian Cioloş şi echipa lui vă invită să vă alăturaţi Platformei România 100

0

Inițiatorii Platformei România 100, între care nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice, lansează astăzi înscrierile în Platforma România 100 – o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României. 

Schimbarea este posibilă și trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România – transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. Anul trecut am început să facem acest lucru împreună cu o echipă de oameni extraordinari, dedicați, încrezători că România poate și merită mai mult. Suntem convinşi că suntem mulți, foarte mulți care credem același lucru. Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetățenească activă şi masivă. Vă invităm să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, declară Dacian Cioloș, împreună cu Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache şi Alin Mituța, membri fondatori ai Platformei, cărora li s-au alăturat şi mulţi alţi colegi din echipa guvernamentală de anul trecut.

Cetăţenii care doresc să participe la transformarea României, să se implice într-un proiect care să schimbe societatea românească şi modul de face politici publice în România, sunt invitaţi să se înscrie în Platformă sau să sprijine mişcarea la pe site-ul oficial.

Platforma România 100

  • este o mişcare conectată la societate, pornită de la dorinţa fiecăruia dintre noi de a ne asuma un grad mai mare de conştiinţă şi activare civică 
  • promovează idei şi strategii de dezvoltare în domenii cheie pentru creşterea României, propuneri de măsuri legislative necesare, cu aprecieri pertinente ale resurselor necesare pentru aplicarea lor 
  • propune cetățenilor un alt mod de a face politică, responsabil, onest, profesionist, cu oameni implicați în construirea viitorului politic al ţării 
  • activează pentru un mediu politic transparent şi integru, sancţionează derapajele populiste şi demagogice şi promovează o Românie dinamică, prosperă, europeană.

Înființată la începutul acestui an de către și în jurul echipei fostului Guvern Cioloş, Platforma România 100 este o organizație deschisă, care îşi are rădăcinile în valorile şi principiile Manifestului România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş în toamna anului 2016. Într-o primă etapă, mișcarea va funcționa ca o platformă on-line la www.ro100.ro şi va fi organizată în comunităţi de participare socială, civică şi de îmbunătățire a politicilor publice. În perioada următoare, mişcarea va prezenta public temele strategice şi campaniile pe care intenționează să le promoveze în anii următori. 

„Când crește, România100, cu cei care pornesc acum la drum și cu cei care vor să vină în echipă, va decide încotro o ia. Cel puțin la cei pe care îi cunosc, nu văd (acum) încrâncenarea aia de a îți face socotelile cum să fie ca să îți iasă ție, în primul rând ție, cât mai mult, nu văd calculul acela meschin despre a da ceva proiectului, (în) funcție de cât îți iese. Și îți face bine când te uiți în jur și vezi că mai există oameni ca tine. Chiar lângă tine. Viață lungă României100. Așa, cu aceste valori și cu cât mai puțini oportuniști.” declară Violeta Alexandrescu pe contul ei de Facebook.

Puteți rămâne conectați prin Facebook, Twitter sau pe pagina oficială.