Dezbatere publica privind ghidul programului Solidar – 20 de milioane de euro pentru sprijinirea intreprinderilor sociale

0

Asociatia „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa”  continua seria de consultari publice* privind ghidurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene printr-o noua dezbatere publica privind linia de finantare dedicata intreprinderilor sociale – „Solidar”. Dezbaterea va avea loc joi, 4 august, incepand cu ora 10:00, locul de desfasurare urmand sa fie confirmat persoanlor inscrise.

Cu o alocare de 20 de milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU), programul „Solidar” vizeaza sprijinirea a 200 de intreprinderi de economie sociala existente, care au nevoie de formare, consiliere, transfer de know-how, parteneriate, adaptarea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati. Un proiect poate primi intre 50.000 si 100.000 de euro (schema de minimis).

Dezbaterea urmareste incurajarea dialogului intre stakeholderi, autoritati, administratorii de scheme si beneficiarii finali in vederea realizarii unui punct de vedere comun asupra ghidului, cu observatii pornind de la experienta fiecarui participant.

Alaturi de dumneavoastra vor participa oficiali ai Ministerului Fondurilor Europene, beneficiari ai proiectelor POSDRU, AP. 6.1, parteneri sociali, organizatii nonguvernamentale si experti din cadrul proiectelor.

Toti cei interesati sa se alature acestei initiative si sa participe la dezbatere, sunt invitati sa se inscrie trimitand un e-mail pe adresa [email protected] sau completand formularul de inscriere.

*Aici puteti consulta rapoartele consultarilor publice organizate de CRCA si inaintate Ministerului Fondurilor Europene.