Fa-ti vocea auzita pe 1 noiembrie, la YouthSpeak Forum!

0

Traim intr-o lume in care ne complacem in ceea ce se intampla, crezand ca schimbarea vine dintr-odata si din actiuni mari. Adevarul este, insa, ca oricine poate avea un impact, iar orice mica actiune poate contribui la o dezvoltare sustenabila a societatii in care traim. Tinerii din ziua de astazi trebuie sa inteleaga faptul ca puterea sta in ei si ca felul in care generatiile viitoare vor arata depinde de felul in care ei actioneaza astazi.

Prin YouthSpeak Forum ne dorim ca tinerii romani sa constientizeze rolul lor in societatea in care traim si sa-si faca vocea auzita in legatura cu impactul generatiei Millenials in dezvoltarea Romaniei si rezolvarea problemelor globale.

CE SE INTAMPLA LA YOUTHSPEAK FORUM?

YouthSpeak Forum este un eveniment AIESEC global, care are loc pentru a 3-a oara in Romania, Bucuresti. Este dedicat tuturor studentilor si tinerilor pasionati de probleme globale si dornici sa se implice in mod activ in dezvoltarea societatii.

In aceasta editie YouthSpeak Forum ne propunem sa cream un  mediu in care tineri, companii, ONG-uri si alte institutii pot discuta despre rolul tinerilor in rezolvarea problemelor globale si contributia pe care acestia o pot avea in atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila.

Prin parteneriatul la nivel global cu ONU, AIESEC si-a luat responsabilitatea, in decembrie 2015, de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabila catre cat mai multi tineri si de a-i implica prin activitati concrete in atingerea lor.

Agenda evenimentului are 3 componente cheie:

1. Key Note Speeches

2. Panel Discussion

3. Studii de caz bazate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU, impreuna cu companiile partenere.

La sfarsitul evenimentului vom premia, impreuna cu juriul format din companiile partenere, echipa care a rezolvat cel mai bine studiul de caz. Fiecare membru din aceasta echipa va primi o bursa in valoare de 300 de euro pentru a pleca intr-un stagiu de voluntariat international prin AIESEC, astfel incat sa aplice cele invatate in cadrul evenimentului si sa contribuie la Agenda pentru Dezvoltare Durabila 2030 a ONU.

Speakerii si companiile care au confirmat pana acum: Liviu-Paul Stingu (Presedinte AIESEC in Romania), Denisa Bratu (Delegat de Tineret la ONU in Romania), Oana Roxana Radu (Deputy President JCI Romania), Marius Stefan (Co-fondator Rent a Car), NN, GreenGroup si Moore Stephens.

Evenimentul YouthSpeak Forum va avea loc pe 1 noiembrie, incepand cu ora 9:30, la Institutul Bancar Roman (langa Piata Unirii).  Accesul este liber.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/575726735963202/

Site-ul evenimentului: www.aiesec.ro/youth-speak-forum/

DESPRE AIESEC
AIESEC este o organizatie internationala de tineri, fondata in anul 1948 si prezenta in 126 de tari si teritorii, care are ca misiune „Pacea si implinirea potentialui uman”. Pentru a ne atinge viziunea ne axam pe dezvoltarea abilitatilor de leadership in tineri oferindu-le experiente practice intr-un mediu multicultural, prin stagii profesionale sau de voluntariat, la nivel international.  In Romania AIESEC exista din anul 1990; suntem prezenti in 14 orase din tara si facilitam anual sute de experiente de leadership pentru tinerii romani.