Firma de avocatura Jinga si Asociatii s-a alaturat retelei pro bono

0

Incepand cu luna august, firma de avocatura Jinga si Asociatii s-a alaturat retelei pro bono. Oferirea de consulta juridica pro bono catre persoane fizice sau persoane juridice fara scop lucrativ (organizatii neguvernamentale) reprezinta, in mod traditional, parte a responsabilitatii profesiei de avocat. Pe de alta parte asistenta juridica este un serviciu pe care foarte putine organizatii neguvernamentale si-l pot permite, de cele mai multe ori in cadrul unui proiect cu finantare externa.

Dezvoltarea conceptului de consulta juridica pro bono vine in contextul in care incepand cu anul 2011, Comisia Europeana acorda o atentie sporita asupra realizarii unui impact pozitiv de catre companii, prin intermediul inovarii de noi produse si servicii care sa fie benefice atat pentru companii, cat si pentru societate. In plus, Organizatia Natiunilor Unite a emis o serie de recomandari privind elementele esentiale de responsabiliate sociala corporatista a profesiei de avocat prin intermediul UN Global Compact.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat in luna martie 2012 proiectul “Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania”, un serviciu gratuit adresat exclusiv organizatiilor neguvernamentale din Romania.

Prin serviciul de clearinghouse, FDSC urmareste facilitarea accesului organizatiilor neguvernamentale la servicii juridice gratuite oferite de practicieni in drept, care dispun de resurse si au disponibilitatea de a le oferi, contribuind astfel la dezvoltarea practicii judiciare pro bono in Romania.

Jinga si Asociatii este o firma de avocatura orientata catre segmentul business, aflata in continua dezvoltare incepand cu anul 2005, moment in care a fost infiintata. Prin intermediul celor doua birouri, din Brasov si Bucuresti si a unei echipe de avocati experientati si entuziasti, Jinga si Asociatii este cunoscuta drept una dintre cele mai dinamice firme de avocatura.