Fundatia Comunitara Bucuresti se pregateste din nou de opt ore peste program pentru o cauza nobila

0

Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”Pe 10 martie 2017, la Impact Hub, între 19:00 și 03:00, ONG-uri și voluntari cu expertiză vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile înscrise.

În intervalul 6 ianuarie – 22 ianuarie 2017, se caută organizații non-profit din București și Ilfov, care au nevoi ce pot fi rezolvate de profesioniști în 8 ore, peste program. ONG-urile se pot înscrie în formularul de pe platforma evenimentului. Pentru întrebări legate de înscriere, o puteți contacta pe Miruna Nichita (miruna [at] fundatiacomunitarabucuresti.ro)

„Pentru Teach for Romania, noaptea de 18 martie 2016 a însemnat momentul în care s-a născut mesajul campaniei noastre de fundraising – ”Ajută un copil să învețe să scrie. Viitorul.” Mesajul a fost folosit în toate campaniile care au urmat întâlnirii de la eveniment, printre care și campania de strângere de fonduri de la Swimathon București 2016” a declarat Emanuela Barbă, PR Specialist Teach for Romania.

În jur de zece proiecte înscrise vor fi alese de un juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii precum: marketing, comunicare, financiar, resurse umane, juridic, management, strategie etc.

După selecția proiectelor, vom face un apel către profesioniști în diverse domenii pentru a dona opt ore, după programul lor de lucru, organizațiilor înscrise. Temele, nevoile și problemele cu care se confruntă ONG-urile înscrise vor fi prezentate voluntarilor înainte de eveniment.

„Pentru cineva care nu a mai făcut voluntariat, mi s-a părut excelentă ideea de a ajuta exact pe partea pe care o stăpânesc cel mai bine – copywriting. Am avut parte de o echipă care s-a închegat foarte repede, deși ne-am cunoscut în seara evenimentului și mi s-a părut un schimb foarte echitabil de informație, în sensul că am avut la rândul meu foarte multe de învățat. Aș repeta experiența oricând” a spus Irina Popa, copywriter și voluntar în echipa Fundației Chance for Life.

În ziua evenimentului, fiecare proiect va avea la bază o echipă formată din 3-5 voluntari cu expertiză, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru a fi eficienți, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului. Voluntarii cu expertiză vor folosi cele 8 ore pentru a soluționa tema înscrisă.