Fundatia eMAG se lanseaza cu programul „Hai la Olimpiada!”

0

Liderul comertului online in Europa de Est a lansat Fundatia eMAG, al carei obiectiv este sustinerea educatiei si a performantelor de varf.

Prin programele sale, Fundatia eMAG urmareste sa sustina si sa promoveze copiii si adolescentii care au rezultate deosebite in sfera stiintelor exacte. „Fundatia eMAG a ales sa sustina educatia pentru ca doreste sa actioneze prin programe proprii si foarte pragmatice pentru sprijinirea si promovarea unor modele autentice. Educatia este singura baza pe care societatea romaneasca isi poate construi un viitor solid si vrem sa ne implicam cu toate resursele de care dispunem in aceasta directie. Suntem convinsi ca ni se vor alatura in scurt timp multi parteneri de prima marime care vor sustine acest demers.”  a declarat Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG.

Primele actiuni planificate de Fundatia eMAG sunt sponsorizarea taberelor de pregatire pentru olimpiadele nationale si internationale, sponsorizarea delegatiilor romane la olimpiadele internationale si premierea medaliatilor la aceste olimpiade. Programele vor continua cu proiecte pentru anumite unitati de invatamant care au nevoie de echipamente tehnice performante, burse de studiu pentru copiii cu rezultate speciale si programe de internship pentru studenti.

Hai la Olimpiada!

Primul proiect al Fundatiei este programul „Hai la Olimpiada!“ care va asigura un suport semnificativ echipelor de olimpici ale loturilor nationale de matematica, fizica si informatica.

In 2012 Romania a obtinut 6 medalii de aur, 6 medalii de argint si 3 de bronz  la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica. Practic, fiecare membru al lotului roman a primit cate o medalie. „Este o performanta remarcabila pe care, impreuna cu Microsoft, am ales sa o premiem in semn de recunoastere fata de eforturile depuse de acesti copii talentati si de profesorii lor. Ei ne reprezinta in lume prin aceste performante”, a continuat Tudor Vlad.

Programul „Hai la Olimpiada!” a debutat prin premierea castigatorilor de anul acesta la olimpiadele internationale. Premiile, cate un ultrabook performant cu Windows 8, au fost oferite de Fundatia eMAG si de principalul sau partener pentru aceasta actiune, Microsoft Romania.

Participarea Microsoft in acest proiect este o consecinta a parteneriatului comercial strans intre eMAG si Microsoft si se produce la scurt timp dupa lansarea YouthSpark, initiativa globala prin care compania va crea oportunitati pentru 300 de milioane de tineri in urmatorii 3 ani. Principalele directii urmarite in cadrul acestei initiative sunt educatia, succesul tinerilor pe piata muncii si antreprenoriatul, prin programe noi sau prin imbunatatirea celor existente. Mai multe detalii pe www.microsoft.com/youthspark.   

Suntem o companie al carei parcurs, in cei 16 ani de prezenta in Romania, este strans legat de sprijinul acordat tinerilor, profesorilor si comunitatilor din sistemul educational. Am primit cu bucurie propunerea de a fi parteneri in acest proiect pentru ca doar impreuna – alaturi de factori de decizie, organizatii nonguvernamentale si parteneri din industrie – putem face o diferenta prin a asigura oportunitati si conditii pentru performanta tinerilor romani”, Catalin Dit, Retail Lead Microsoft Romania.