Give IT! si Assoclic, proiecte integrate de solidaritate si dezvoltare comunitara!

0

Azi premiem organizatiile responsabile Give IT! 2015. Si tot azi are loc juriul Assoclic 2-2015!

Ce este Assoclic? Dar Give IT? Si care este legatura dintre cele doua?

Ateliere Fara Frontiere anunta pe 16 noiembrie 2015 startul unei noi runde de inscrieri in programul national de donatii de calculatoare Assoclic.  500 de calculatoare reconditionate vor fi azi alocate de juriul alcatuit din parteneri si beneficiari ai programului Assoclic catre organizatii non-guvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale, pentru proiecte de educatie si incluziune din toata Romania. 
Give IT! este un clasament al companiilor si organizatiilor care predau DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) catre Ateliere Fara Frontiere – in acelasi timp o „competitie” si un proiect de sensibilizare la solidaritate si la protectia mediului, prin care dorim sa promovam organizatiile responsabile. BRD Groupe Societe Generale este marele castigator al competitiei Give IT 2015 cu 12 tone de DEEE predate catre Ateliere Fara Frontiere in 2015 si a primit azi trofeul „Hard disk-l de aur”.

Asadar de unde vin calculatoarele pe care le donam prin programul Assoclic?

De la companii si ONGuri responsabile, care au ales Ateliere Fara Frontiere pentru colectarea, reutilizarea si reciclarea deseurilor electronice si a echipamentelor IT uzate! Impreuna, valoarea noastra adaugata este multipla: pentru ca privilegiem reutilizarea si reducerea risipei si doar ce nu mai poate fi refolosit merge spre reciclare. Si pentru ca  transformam deseurile IT pe de o parte in locuri de munca si de formare profesionala pentru persoane defavorizate in atelierele noastre de insertie si pe de alta parte in echipamente IT reconditionate si re-softate pentru proiecte de educatie si incluziune din toata tara.

Astfel deseurile sunt tratate si valorificate local si creem locuri de munca aici pentru a oferi o noua sansa de reintegrare sociala si profesionala pentru cei mai putin norocosi dintre noi.

Despre Assoclic : este un program national anual de donatii de echipamente IT al asociatiei Ateliere Fara Frontiere. Din 2008 si pana in prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 178.000 de beneficiari. Assoclic 2015 – Etapa II este un proiect organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland Romania, BRD-Groupe Societe Generale si ENGIE Romania. 

Beneficiaza de asemenea de sprijinul operational oferit de: DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup Romania, Romania Pozitiva si Stiri ONG. www.assoclic.ro

Despre Ateliere Fara Frontiere: Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, intreprindere sociala avand ca scop insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate. www.atelierefarafrontiere.ro