Internship in organizare comunitara in Statele Unite ale Americii – Apel la candidatura pentru toamna 2016

0

Great Lakes Consortium for International Training and Development in colaborare cu CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publica selecteaza interni romani pentru a doua runda a programului de schimb  “Sustaining Civic Participation in Minority Communities”  (perioada octombrie 2016-19 noiembrie 2016).

Scopul programului este de a oferi participantilor o oportunitate de dezvoltare profesionala si de invatare de noi metode de implicare a cetatenilor in procese decizionale care afecteaza grupurile minoritare/dezavantajate. Pe parcursul programului, internii romani vor petrece 6 saptamani in Statele Unite ale Americii lucrand in cadrul unor organizatii comunitare, vor participa la ateliere de lucru si vizite de sudiu, in functie de experienta si interesul fiecarui intern selectat.

Candidatii la acest program trebuie sa provina din organizatii sau grupuri civice/comunitare cu experienta in advocacy, organizare comunitara, educatie civica care lucreza direct cu grupuri minoritare/dezavantajate. Acestia trebuie sa stapaneasca foarte bine limba engleza, sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani si sa fie disponibili pentru a se implica, inainte si dupa terminarea internship-ului, in activitati de organizare comunitara.

Daca sunteti interesati sa faceti parte din delegatia de interni, va invitam sa cititi anuntul integral si sa candidati completand formularul disponibile aici (http://glc-teachdemocracy2.org/open-call-for-the-fall-2016-professional-fellowship-program/).

Formularul si anexele sale trebuie trimise pana pe 10 februarie 2016 (inclusiv) pe email la: [email protected], [email protected] si prin posta pe adresa CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publica) – Str. Slt Zaharia nr. 22, sector 1, Bucuresti. Se va lua in considerare data postei.

Persoanele care vor aplica la acest internship si respecta criteriile de eligibilitate vor fi invitate la workshop-ul de organizare comunitara din data de 20 februarie. Transportul este asigurat. La sfarsitul atelierului, participantii care au aplicat pentru internship vor fi intervievati.