Make Fruit Fair Everywhere – Training pentru activisti si lucratori de tineret

0

Asociatia Mai Bine organizeaza in perioada 16 – 17 septembrie 2016, la Iasi, trainingul „Make Fruit Fair Everywhere”, care se adreseaza activistilor si lucratorilor de tineret din toata tara, care sunt preocupati de domeniile protectiei mediului, economiei sociale si solidare, comertului echitabil sau drepturile omului, precum si altor actori care pot si doresc sa multiplice informatiile pe care le vor primi in cadrul activitatilor la care vor participa.

Prin participarea la training, cei selectati vor avea sansa de a-si insusi un set de cunostinte despre principiile comertului echitabil (fair trade), sistemul de certificare Fairtrade si modalitati prin care pot contribui la respectarea drepturilor muncitorilor, respectiv la ameliorarea impactului asupra mediului inconjurator din diferite zone ale lumii.

Mai mult, participantii vor avea posibilitatea de a-si insusi instrumente si metode pe care le vor putea ulterior folosi pentru a se implica activ in comunitatea din care fac parte, astfel incat sa contribuie la o schimbare pozitiva si de durata, prin intermediul mesajul campaniei Make Fruit Fair: Munca decenta; Lanturi de aprovizionare echitabile; Dezvoltare sustenabila.   

Trainingul este gratuit pentru toti participantii, cu posibilitatea decontarii transportului si cazarii pentru cei care vor sosi din afara Iasului. Inscrierile se fac prin completarea unui formular pana cel tarziu duminica, 4 septembrie. Detalii suplimentare despre training pot fi gasite pe platforma www.maibine.org.

Activitatea face parte din proiectul Make Fruit Fair!, care reprezinta un consortiu global format din 19 parteneri din UE, Camerun, Columbia, Ecuador si insulele Windward, coordonat de Oxfam Germania. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana.