Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” a sarbatorit Ziua Mondiala a Cercetasiei

0

La 22 februarie 1857 s-a nascut Sir Robert Baden Powell, Fondatorul Miscarii Mondiale a Cercetasilor, cel care a vazut Cercetasia ca pe o miscare educativa care promoveaza pacea, non-violenta, unitatea, precum si protejarea mediului inconjurator. El a alcatuit un program original de educatie, bazat pe joc, pe viata de tabara in aer liber, pe comuniune si prietenie.

In Romania, Ziua Fondatorului a fost sarbatorita in peste 30 de locatii din toata tara, prin activitati specifice Metodei Scout: depuneri de Promisiune, ateliere sau drumetii cu tematica, concursuri, concerte sau sesiuni de jocuri outdoor, expozitii, Gala Non-Formala a Cercetasilor, Festivalul National Ziua Gandului – un ”produs” 100% cercetasesc, Campionatul de Scoutball, Festivalul Cercetasilor Ieseni, etc.

Ziua Fondatorului a adus impreuna cercetasi, prieteni ai cercetasiei, parteneri si sustinatori ai Metodei Scout pentru a sarbatori impreuna 107 ani de activitate la nivel mondial.

Presedintele Organizatiei Nationale „Cercetasii Romaniei”, Bianca Nesiu-Bedreag a trimis cu aceasta ocazie un mesaj tuturor cercetasilor, incurajandu-i sa aprecieze istoria cercetasiei privind spre viitor: „Acum, mai mult decat oricand, e momentul sa ne gandim la valorile care ne unesc: prietenia, iubirea de natura, implicarea in comunitate. Alaturi de cercetasii nostri, sa-i intampinam in bucurie si in pace pe cei care au facut pasul cel mare: Promisiunea Cercetasului.”