Padurea Copiilor, divizie a ViitorPlus devine asociatie independenta

0

Padurea Copiilor, divizia de Paduri si Sport a asociatiei ViitorPlus se transforma in Asociatia Padurea Copiilor.  Noua entitate va continua, independent de ViitorPlus, proiectele de impadurire si cele sportive.

„Padurea Copiilor, alaturi de  voluntari si parteneri corporate, isi propune sa materializeze noul ei motto : „Crestem Paduri, Terraformam Comunitati!”, prin actiuni de impadurire (plantare, crestere si ingrijire), schimbarea mentalitatii la nivel de comunitate prin proiecte educationale, prin evenimente sportive si actiuni de protejare a mediului” afirma Teodora Palarie, presedintele Asociatiei Padurea Copiilor.

Padurea Copiilor si Crosul Padurii vor fi cele doua proiecte principale preluate de noua asociatie de la ViitorPlus, iar in scurt timp vor fi lansate initiative menite sa terraformeze comunitati.

De-a lungul anilor, asociatia ViitorPlus a dezvoltat si a derulat din ce in ce mai multe proiecte si a crescut organizational pana la o structura complexa avand multi angajati, voluntari, colaboratori si parteneri. Din octombrie 2014, derularea activitatilor separat, pe doua divizii, a decurs in beneficiul proiectelor asociatiei (asa cum confirma si Raportul anual 2015), ceea ce a condus natural la decizia de a infiinta o noua organizatie independenta care sa preia si sa dezvolte proiectele diviziei de impaduriri si sport. Asociatia Padurea Copiilor va fi condusa din calitatea de presedinte de catre Teodora Palarie alaturi de care va fi un grup de persoane dedicate misiunii de a continua impadurirea terenurilor degradate si dezvoltarii unor proiecte care sa asigure dezvoltarea sustenabila a comunitatilor defavorizate. Consiliului Director al noii asociatii i s-au alaturat Andrei Alexandru Gligor, Adina Saniuta, Paul George Nicolae, Felix Zaharia si Razvan Chiriac. Experienta in domenii diverse – IT, sport, silvicultura, ecologie, juridic, marketing&comunicare – a fondatorilor Asociatiei Padurea Copiilor constituie o baza solida pentru dezvoltarea sustenabila a misiunii de a creste paduri si de a terraforma comunitati.

Asociatia ViitorPlus va asigura continuitatea activitatilor intreprinderilor sociale Atelierul de panza si Recicleta si va continua sa deruleze proiectele educationale Ecoprovocarea, Biroul Eco, Regenesys, amenajarea eco-turistica de la cascada Bigar si Harta Reciclarii.  De asemenea, anul 2016 va insemna si lansarea altor proiecte, care vor fi prezentate in curand, dupa cum confirma Teia Ciulacu, Presedintele ViitorPlus: „Departe de a-si restrange activitatea, ViitorPlus va dezvolta in continuare proiecte in domeniile – antreprenoriat social, infrastructura de mediu, educatie pentru dezvoltare durabila si voluntariat de mediu. Strategic, ne propunem sa lansam si alte proiecte pe care sa le aducem la maturitate si sa le ajutam sa se auto-sustina, asa cum se intampla astazi cu Padurea Copiilor, primul proiect conceput si dezvoltat de asociatia noastra.”

Schimbarea juridica din cadrul asociatiei ViitorPlus, vine si cu modificarea componentei Consiliului Director al ViitorPlus: la plecarea Teodorei Palarie un numar de 6 persoane cu experienta si apropiate asociatiei va mari numarul de membri care vegheaza  implementarea unei directii strategice cat mai bune – Silvia Bogdan, Georgeta Chirana, Doris Stroiescu, Gabriela Iordan, Gabriela Ticu si Lucia Cojocaru.

Asociatia ViitorPlus a fost infiintata in 2006 de Teia Ciulacu, Teodora Palarie si Mircea Ilie, trei oameni pasionati de protejarea mediului inconjurator, care si-au dorit sa se implice direct in conceperea si derularea unor proiecte care sa le puna pasiunea in practica. ViitorPlus a fost creata cu scopul de a implementa conceptul dezvoltarii durabile la nivel de individ, comunitati si organizatii, prin proiecte practice, economie sociala si educatie de mediu.