Proiect amotivatia

0

Scopul proiectului MotivAzione este de a redescoperi valoarea și responsabilitatea rolului profesorilor, în special cu atenție la aspectele relaționale, reactivând astfel motivația acestora de a fi purtătorii unei sarcini, deși uneori dificile, recunoscute ca fundamentale.

Nucleul fundamental în jurul căruia este conceput proiectul este tema bunăstării la școală ca element esențial pentru succesul școlar; trainingul va acoperi, de asemenea, tema descoperirii talentului și inteligențelor multiple, inovației tehnologice și educaționale, alegeri de viitor conștiente și probleme multiculturale.

Proiectul, aflat la a doua ediție

A fost semnificativ revoluționat în ceea ce privește metodele operaționale de intervenție: va presupune nu doar organizarea de cursuri formale de formare a cadrelor didactice ca în prima ediție, ci și momente deschise publicului larg pentru sensibilizarea toţi actorii care caracterizează comunitatea pe probleme educaţionale.

Proiectul MotivAzione oferă, pe temele indicate, un moment de conștientizare și studiu pentru publicul larg, sub forma unei lecții/eveniment, prin invitația savanților și a persoanelor marcante.

Evenimente publice vor fi organizate pe parcursul anului școlar 2019/20 în perioada noiembrie – aprilie, dacă nu se specifică altfel în calendar. Evenimentele vor fi urmate de momente de studiu aprofundat pentru persoane din interior (workshop-uri / activități colaterale) în cadrul proiectelor relevante pe această temă.

Întâlniri de motivare

Din noiembrie până în decembrie s-a desfășurat ciclul de lecții/întâlniri al proiectului MotivAzione, promovat de Fundația CRC și desfășurat cu patronajul Municipiului Cuneo, care i-a avut ca protagoniști pe Stefano Bartezzaghi, Andrea Zorzi, Marco Aime și Taxi1729.

  • Pentru a oferi un rezumat scris tuturor persoanelor interesate să studieze temele întâlnirilor, am realizat o broșură care culege conținutul celor 4 întâlniri.
  • DESCARCĂ BROȘURĂ

Urmăriți videoclipurile

06 noiembrie | Stefano Bartezzaghi

Poate școala de mâine Universul cultural și mass-media trece printr-o profundă transformare semantică și materială, iar școala riscă să reflecte aceste schimbări radicale expunându-se la o aplatizare a diferențelor, la o standardizare a gândirii, la o inhibiție a creativității.

urmariti-videoclipurileMarea provocare la care este supusă școala este așadar aceea de a propune o paradigmă educațională fără precedent, capabilă să scape de modele dispersive și nivelatoare care, tocmai prin utilizarea tehnologiilor moderne, pot spori conținuturile și gândirea critică în detrimentul efemerului. de opțiuni neresponsabile.

Stefano Bartezzaghi, semiolog și lector la IULM din Milano, se confruntă cu aceste întrebări încercând să găsească cu noi un posibil echilibru între utilizarea tehnologiilor moderne caracterizate de o accelerare a informației și cunoașterii, dar și de o contracție simetrică a abilităților de judecată. alegerea critică, și universul educațional al școlii care reprezintă o trecere fundamentală și inevitabilă a pactului social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.