Rezultatele si impactul unui proiect – cum planificam si masuram schimbarea

0

Sesiunea va va “purta” prin viata unui proiect, axandu-se pe inceput (planificare) si sfarsit (evaluarea / masurarea schimbarii produse).

Vom incepe sesiunea discutand stadiul de design al unui proiect: care este problema pe care vrem sa o abordam si cum gandim rezultatele (outputs, outcomes) si impactul potrivite proiectului pe care dorim sa il implementam. Aceasta abordare ne va ajuta mai tarziu, in cadrul sesiunii, sa intelegem cum putem evalua rezultatele si impactul proiectului.

Vor fi prezentate modalitati simple pe care le puteti folosi in organizatia voastra pentru a masura progresul si schimbarile produse de proiect. Vom discuta tipuri de instrumentele si modele folosite in evaluarea de impact, si de asemenea cum sa dezvoltam o “fisa de lucru” de planificare a evaluarii rezultatelor proiectului.

Vom aborda evaluarea impactului proiectelor cu scopul de a va ajuta sa imbunatatiti proiectele curente ale organizatiei voastre, de a promova bune practici si de a comunica responsabil rezultatele catre factorii externi relevanti. De asemenea, vom discuta si caracteristicile care fac dintr-un proiect un model de buna practica.

Pe parcursul intregii sesiuni nu vom pierde din vedere “De ce”-ul – de ce facem ceea ce facem cu organizatiile noastre.

PROGRAM

Joi, 9 iunie 2016 10:00 – 16:00

Romanian American Foundation, strada Gina Patrichi nr. 6, Bucuresti.

Completarea aplicatiilor se face pe pagina corespunzatoare training-ului de pe site-ul Bridging The Gap. Asteptam aplicatiile voastre voastre pana marti, 7 iunie, ora 17:00, iar cei 15 candidati selectati vor fi anuntati pe parcursul zilei de miercuri, 8 iunie pana la pranz, prin email.

Link catre pagina unde puteti aplica:

http://bridgingthegap.ro/results-and-impact-of-a-project-how-to-envisage-and-measure-change/

Cine poate sa aplice si cat costa?

Membrii ONG care sunt direct implicati in implementarea proiectelor.

Acest training este dedicat tuturor ONG-urilor inregistrate in Romania si este gratuit. Totusi, daca participantii doresc, vor avea posibilitatea sa faca o donatie. Noi sugeram suma de 30 RON care acopera costurile acestui training. Training-ul va fi in limba engleza.

Adriana Popescu este director de program in cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. In ultimii 3 ani, ea a fost Team Leader al Fondului ONG, parte a EEA Grants. Are peste 7 ani de experienta in monitorizare si evaluare de proiecte. Dupa mai multi ani de voluntariat in organizatii de tineret si cativa ani in care a lucrat in companii, in domeniul resurselor umane, si-a dedicat viata profesionala sectorului non-profit. Aria ei de expertiza principala este educatia, in cadrul FDSC coordonand proiecte pentru dezvoltarea abilitatilor de viata, identificarea nevoilor emergente ale copiilor, educatie nonformala. Momentan, isi continua studiile printr-un EMBA la Maastricht School of Management.

Adriana crede ca, din cand in cand, oamenii ar trebui sa se provoace pe ei insisi si sa incerce ceva nou, cum ar fi sa invete teatru de improvizatie sau sa intalneasca oameni din alte culturi. Sau sa tina un training.