Romania a castigat primul loc in competitia internationala cu proiectul Fundatiei ADEPT Transilvania – Discover Tarnava Mare by bike

0

Fundatia ADEPT Transilvania a castigat premiul intai la sectiunea „Outdoor” – activitati in aer liber, cu proiectul “Discover Tarnava Mare by bike” (Descopera Tarnava Mare pe bicicleta), obtinand  majoritatea voturilor publicului in competitia organizata de European Outdoor Conservation Association (EOCA), in perioada 14 – 28 martie 2013.

Proiectul propus de ADEPT Transilvania a intrat in competitie cu alte 5 proiecte pentru activitati in aer liber, din toata lumea (Gabon, Madagascar, Scotia, Olanda, Suedia). „Discover Tarnava Mare by bike” este co-finantat de Fundatia Orange si sustinut de compania germana Vaude, membru EOCA. Proiectul propune finantarea unui nou traseu de mountain bike din zona satelor sasesti. ADEPT Transilvania a testat cu succes acest tip de traseu inca din 2011, construind primii 8 km intre satele Crit si Mesendorf din judetul Brasov. Traseul, primul de acest gen din tara, poate fi folosit in orice conditii meteo datorita modului in care a fost amenajat cu piatra sparta concasata.

EOCA, o asociatie formata de  cele mai mari firme de echipament sportiv si montan, din lume, organizeaza anual un concurs pentru finantarea proiectelor inovatoare in domeniul conservarii naturii. Competitia are mai multe etape: in prima faza, proiectele sunt alese si recomandate de membrii asociatiei, apoi intra intr-un concurs online, in care publicul este rugat sa voteze pentru proiectul preferat. ADEPT Transilvania a reusit sa mobilizeze un numar impresionant de suporteri, obtinand peste 10.000 (43%) din totalul voturilor, printr-o campanie desfasurata mai ales prin intermediul retelei sociale Facebook.

Cu ajutorul fondurilor castigate de la EOCA, si co-finantarea de la Fundatia Orange, Fundatia ADEPT Transilvania va amenaja inca 15 km de traseu intre satele Crit- Bunesti si Mesendorf-Viscri din judetul Brasov. Traseul existent, atrage deja anual mii de vizitatori si aduce venituri suplimentare pentru zeci de fermieri, mici producatori si operatori de turism din Tarnava Mare, sprijinind dezvoltarea durabila a zonei.

follow_stiriong-3405716