“Sansa pentru rolul vietii'' pentru copiii din centrul de zi Licurici

0

Young Professionals Academy anunta lansarea proiectului “Sansa pentru rolul vietii”, un atelier de film de scurt metraj care are loc in zilele 18-20 aprilie. Vor fi implicati cei 19 copii din Centrul de zi “Licurici”, sector 3, Bucuresti, cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani.

“Sansa pentru rolul vietii” este un program de invatare prin experienta, inspirat de un proiect similar realizat in SUA de Asociatia Hollywood Heart, devenit rapid un program de succes pentru ca incorporeaza distractia si educatia prin provocarea creativitatii si a imaginatiei.

Obiectivul acestui atelier de film este dezvoltarea creativitatii si increderii in sine a copiilor din centrul Licurici. Se urmareste ajutarea copiilor aflati in situatii de risc, oferindu-le totodata o experienta foarte frumoasa, care sa le schimbe viata intr-un mod pozitiv.

In cadrul atelierului de film, copiii vor fi stimulati sa isi imagineze ce personaj le-ar placea sa intruchipeze, vor fi ajutati sa isi creeze costume sau accesorii pentru a putea interpreta personajul, vor invata despre complot, dialog, tematica si machiaj, vor observa cum se folosesc echipamentele de sunet si camerele de filmat, vor ajuta la decor si, in final, vor ajunge vedete in propriul lor film. Echipa Young Professionals Academy va lucra cu profesionisti in domeniul filmului. Atelierul are loc in incinta centrului de zi Licurici.

“Sansa pentru rolul vietii” este un proiect care sprijina si incurajeaza initiativele pe termen lung ale organizatiilor non-guvernamentale de a scrie, dezvolta si implementa proiecte sociale similare pentru copiii din casele de plasament si centrele de zi.

Puteti afla mai multe despre proiectul “Sansa pentru rolul vietii” pe site-ul: www.youngprofessionals.ro