Sase specialisti pot deveni voluntari de profesie

0

Fundatia Vodafone Romania a dat startul pentru inscrierile in programul „Voluntar de profesie”, editia 2016, prin care persoanele selectate inlocuiesc, timp de noua luni, activitatea lor profesionala obisnuita cu cea de angajat pentru un ONG, urmand ca veniturile lor lunare sa fie asigurate de catre Fundatia Vodafone Romania. Anul acesta, sase persoane vor putea sa isi ia o pauza de noua luni de la activitatea prestata pentru angajatorul lor si sa se dedice unei cauze sociale pe care o aleg.

Fundatia Vodafone Romania va asigura salariile lunare in limita a 1.000 de euro net de persoana pe perioada celor noua luni, precum si cheltuielile administrative aferente proiectelor. Initiativa se adreseaza tuturor persoanelor active in campul muncii, indiferent de varsta, oras sau de domeniul in care profeseaza, inclusiv angajatilor Vodafone Romania.

„Acest program este unul dintre cele mai importante proiecte derulate anual de Fundatia Vodafone Romania si se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non-profit, dar nu au avut ocazia. Initiativa noastra are ca scop si sprijinirea ONG-urilor, care de multe ori nu au resursele necesare pentru a angaja suficienti specialisti”, a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Candidatii trebuie sa identifice o organizatie neguvernamentala pentru care doresc sa lucreze si sa stabileasca impreuna cu aceasta proiectul care urmeaza sa fie implementat. Acesta trebuie sa se incadreze intr-unul dintre domeniile de finantare ale Fundatiei Vodafone Romania – sanatate, educatie, servicii sociale sau voluntariat – si sa se adreseze unei comunitati devaforizate economic, social sau fizic. Informatii despre criteriile de eligibilitate, regulamentul si calendarul programului sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, in sectiunea „Voluntar de profesie”.

„Voluntar de profesie”, program inovator lansat in anul 2002 de Fundatia Vodafone Group sub numele „World of Difference”, se desfasoara in prezent in 28 de tari din toata lumea. Programul vine in sprijinul organizatiilor non-profit, care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine costurile salariale pentru astfel de angajati. In cele sase editii de la lansarea din 2010 a programului in Romania, 60 de „voluntari de profesie” au lucrat pentru ONG-uri din toata tara, efectuand un numar de peste 40.000 de ore de munca.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale si voluntariatului, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone.