Sase tari, un oras. Cluj-Napoca

0

In perioada 19-22 noiembrie 11 reprezentantii tineri ai societatii civile din Estonia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovenia si Romania viziteaza Clujul, Capitala Culturala a Tineretului. In cadrul sederii in Romania se efectueaza vizite si dialoguri profesionale cu reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale la nivel local si national cu scopul facilitarii schimbului de experienta si informatii, respectiv imbunatatirea transferului de know-how intre reprezentantii organizatiilor din Romania si tarile vizitatorilor.

Scopul deplasarii in acest oras multicultural din Romania este acela de a cunoaste activitatile si initiativele mai multor ONG-uri, proiecte derulate in cadrul societatii civile, fiind abordate subiecte cum ar fi investitia in mineritul de aur, identitatea si diversitatea in context etnic, national si minoritar, dezvoltarea artei contemporane la nivel local, si nu in ultumul rand eligibilitatea municipiului Cluj-Napoca in vederea obtinerii calificarii de Capitala Culturala a Tineretului. 

Astfel, se ofera posibilitatea de a cunoaste potentiali parteneri de proiect din strainatate, de a elabora perspective de colaborare si de a crea legatura concreta intre organizatiile implicate. Prin acest angajament se va intari increderea persoanelor in privinta propriei misiuni, respectiv se va sustinere angajamentul dedicat imbunatatirii societatii civile. Evenimentul se organizeaza pe principiul voluntariatului, incurajand astfel un mod de lucru deschis si onest.

Cei 11 reprezentanti tineri ai societatii civile in cadrul acestei vizite de studiu fac parte dintr-o retea alcatuita de aproximativ 80 persoane din Europa de Sud si Est, care au avut posibilitatea de a se cunoaste in Germania in cadrul unui proiect dedicat schimbului de experienta in domeniu, avand posibilitatea de a parcurge cate o sesiune de practica in cadrul diferitelor organizatii din Germania.