Schimb de experienta anglo-roman

0

Fundatia Star of Hope Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Dorohoi, Gradinita „Stefan cel Mare si Sfant” Dorohoi, Asociatia de parinti „Mereu Impreuna 2008” Dorohoi si Scoala Ysgol Penmaes din Anglia, prin programul DofE organizeaza o serie de actiuni in perioada 1 – 4 octombrie 2012 prin care se intentioneaza schimbul de experiente intre Romania – Tara Galilor, promovarea modelelor de buna practica privind integrarea in comunitate, in invatamant a copiilor cu dizabilitati.

Lansarea programului DofE in Romania, a fost marcat prin conferinta de presa care a avut loc, luni 1 octombrie 2012 la Centrul “Steaua Sperantei” din Dorohoi, in prezenta cadrelor didactice, specialistilor din Anglia, reprezentanti ai autoritatilor locale, parinti si copii . In deschiderea evenimentului, copiii cu nevoi speciale de la Centrul „Steaua Sperantei” si grupa „Albinute” au prezentat un spectacol sub indrumarea cadrelor didactice: dir. Doinita Dupu, prof. Guriuc Doina si prof. Cretu Anca.

Impresionant a fost momentul cand, Aron, un tanar din Anglia cu autism, participant la programul DofE, a povestit despre progresele sale si a declarat ca acum nu-si doreste altceva decat sa-i ajute pe micutii cu nevoi speciale din Dorohoi. 

Dupa conferinta de presa, parintii au participat la un curs organizat de specialistii din Anglia, iar pentru copii au fost organizate ateliere de lucru cu tematica diferita.

Marti, 2 octombrie 2012 a avut loc Simpozionul “Modele de buna practica” unde au participat cadrele didactice din municipiul Dorohoi. Lectori au fost specialistii din Anglia : dir. Hannah Morgan, prof. Julie Kay,  prof. James McQueen si prof. Sarah John.

Educatia trebuie sa fie pentru toti copiii; doar impreuna suntem puternici si putem schimba mentalitati, atitudini; fiecare copil are dreptul la sanse egale de dezvoltare in comunitatea in care traieste…. Impreuna cu parintii care au copii cu dizabilitati, cu educatorii, profesorii, invatatorii, putem dezvolta comunitatea din Dorohoi ca o comunitate incluziva care sa raspunda nevoilor tuturor membrilor sai.”, a declarat Camelia Topala, coordonatorul Centrul Steaua Sperantei Dorohoi.