Stii mai multe despre dezvoltare = te implici cu mai mult impact !

0

Ce stiu si ce fac cetatenii in privinta educatiei pentru dezvoltare? Cum sensibilizeaza oranizatiile nonguvernamentale si administratiile locale opinia publica in privinta actiunilor de dezvoltare cu impact global? Ce activitati si cu ce rezultate?

Intr-un proiect de anvergura europeana, ne-am propus sa lucram impreuna cu organizatii nonguvernamentale si administratii locale, pentru a multiplica eforturile si a spori capacitatea de influentare a starii de fapt si de a obtine schimbari mici la nivel local cu impact mare la nivel european si global.

Cu o acoperire geografica in 36 de tari (19 state europene si 17 tari nemembre ale Uniunii Europene), in componenta privind activitatile de educatie, peste 1000 de persoane au participat la 45 de cursuri privind « Educatia pentru dezvoltare » (DEAR). Au avut loc 15 astfel de cursuri la nivel national si 25 la nivel local. Temele predilecte: sensibilizarea cetatenilor si angajarea in problemele care trec dincolo de nivelul local sau national, capacitarea organizatiilor nonguvernamentale si a administratiilor locale, metode de educatie non-formala care sa asigure abilitati sporite pentru educatia pentru dezvoltare.

Pentru viitor, avem planificate un numar de alte 15 cursuri la nivel local si 5 la nivel national, pana la finalul lui 2016.

In plus, pana la sfarsitul anului, vor fi organizate 10 focus grup-uri cu cca. 200 de participanti, pe temele dragi proiectului si relevante la nivel local si national: ce abordari, ce metodologii si ce instrumente  sunt deja folosite sau pot fi elaborate pentru educatia pentru dezvoltare? Concluziile si informatiile obtinute vor fi integrate intr-un document de recomandari pentru imbunatatirea strategiilor privind educatia pentru dezvoltare din tarile unde vor avea loc cele 10 focus grup-uri.

Proiectul LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising awareness) va fi derulat pana in decembrie 2017. Activitatile principale constau in: cursuri si seminarii, cercetare pe tematicile proiectului si elaborarea de ghiduri si rapoarte, o serie de evenimente la diverse niveluri, precum si o schema de mici finantari si o componenta de implicare cetateneasca.

Pentru mai multe informatii sau daca doriti sa va implicati in activitati ale proiectului, ne puteti scrie la [email protected].

Detalii despre proiect puteti obtine de pe pagina proiectului http://www.ladder-project.eu/?p=15461 sau urmarind #LADDERpoject.