United Way Romania a sarbatorit 10 ani de nota 10 in comunitate

0

Fundatia United Way Romania a rasplatit joi, 8 mai, la Gala anuala a organizatiei, cei mai dedicati parteneri in comunitate – companii, voluntari, organizatii neguvernamentale, autoritati, donatori si personalitati – pentru sprijinul oferit in programele sociale desfasurate in Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Pentru United Way a devenit o traditie sa premieze generozitatea si implicarea in comunitate. In acest an, la a 10-a editie a Galei, am pregatit o seara unica, dedicata tuturor prietenilor nostri din acesti ani, pentru a le multumi pentru generozitatea de care dau dovada. Suntem mandri ca implinim 10 ani de fapte bune in comunitatile din Romania, 10 ani de nota 10.

De la inceput si pana acum, am reusit sa ajutam aproape 38.000 de oameni sa duca o viata mai buna, am sustinut peste 100 de proiecte de educatie, sanatate si integrare, iar cei peste 2.200 de voluntari United Way au investit in comunitate 26.560 de ore – adica 3 ani de fapte bune, clipa de clipa.

Pentru toate aceste rezultate minunate, ne-am dorit ca toţi invitatii sa se simta premianţi pentru o seara, sa isi reaminteasca de atmosfera din scoala si, cu aceasta ocazie, sa subliniem cat de important este pentru United Way ca toti copiii sa primeasca o educatie de calitate si sansa la un viitor mai bun.

Un moment important al Galei a fost cel dedicat Societatii Alexis de Tocqueville, care reuneste donatori ce ofera peste 10.000$ pe an in nume personal. Membrii Societatii Tocqueville din toata lumea sunt lideri in comunitatile in care traiesc – atat ca filantropi, cat si pe plan profesional. Sunt acei oameni care isi dau seama ca au atins succesul pe care atat de multi se straduiesc sa il obtina si ca acest succes impune, de asemenea, o responsabilitate sociala mult mai ridicata.  Anul acesta, Societatea Tocqueville din Romania aproape ca si-a dublat numarul de membri, ajungand la 7: Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Peter Weiss, Consultant, Marian Dinu, Partener DLA Piper, Mike Hayde, CEO Western National Group, Lidia si Dan Fati, Membri fondatori ai grupuli Dacris, Ioana Hategan, Managing Partner la Biroul de Avocatura Hategan si Daniel Tepes, Director GOA Invest si Andrei Caramitru, Managing Partner McKinsey & Company. Fiecare dintre contributiile lor asigura un viitor mai bun – adica, o casa, un loc de munca si ingrijiri medicale – pentru 11 persoane fara adapost; sau servicii medicale la domiciliu pentru 18 batrani fara familie; sau 22 de burse pentru copii cu rezultate bune la scoala.

De asemenea, United Way a dorit sa multumeasca personalitatilor publice care au fost alaturi de noi in decursul anului trecut si care simbolizeaza, pentru noi, “Puterea exemplului”. Printre acestia se numara Andreea Raicu, Ada Condeescu si Steven van Groningen, care si-au imprumutat imaginea pentru a promova cauzele United Way in campania LIVE UNITED din 2013, precum si Mihaela Radulescu, o sustinatoare mai veche a organizatiei, care a ales anul trecut sa prezinte pro-bono Balul Vienez de la Timisoara, organizat in beneficiul United Way.

Munca depusa de United Way nu ar fi posibila fara sprijinul comunitatii, insa nu ar fi la fel de eficienta fara sprijinul autoritatilor locale. De aceea, o premiera a acestei editii a fost recunoasterea “Celor mai bune parteneriate” cu doua autoritati locale din Cluj si Timisoara care au inteles importanta colaborarii pentru a obtine rezultate de lunga durata: Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Directia de Asistenta Sociala si Medicala a Primariei Cluj-Napoca.

“Dintotdeauna ne-am dorit ca United Way sa insemne mai mult decat filantropie, o comunitate in adevaratul sens al cuvantului, unde fiecare contribuie şi primeşte, la randul sau. Astazi, privind in urma la cei 10 ani de lucru impreuna, credem ca ne apropiem tot mai mult de acest ideal”, a declarat Cristina Damian, Directorul Executiv al Fundatiei United Way.