YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers

0

Proiectul “YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers” este un proiect transnational, implementat in parteneriat, de catre 3 organizatii: Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala (Romania), bbw gGmbH (Germania) si Centro Superior de Formacion EUROPA SUR (Spania). Proiectul a inceput la data de 01.09.2015 si se finalizeaza la data de 31 octombrie 2016. El a fost implementat cu suport financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Scopul acestui proiect este acela de a stimula schimbul de bune practici si experiente relevante, pentru dezvoltarea unor contexte de invatare moderne, bazate pe actiune, destinate profesionistilor/lucratorilor de tineret din organizatiile neguvernamentale de tineret si /sau din organizatiile neguvernamentale, care au programe pentru tineri. Invatarea este focalizata pe antreprenoriat social/afaceri sociale, astfel incat aceste organizatii sa obtina sustenabilitate pe termen lung.

Proiectul s-a axat pe 3 obiective specifice:

O1 – Stimularea dezvoltarii profesionale a 30 de experti ai organizatiilor de tineret din Romania, Spania si Germania, prin ateliere de lucru practice si prin module de invatare e-learning.

O2 – Dezvoltarea unui mod proactiv si inovativ de invatare si implicare a tinerilor voluntari intr-o organizatie neguvernametala “antreprenoriala”, denumit LIVE Laboratory; elaborarea unei metodologii de lucru pentru acest Lab.

O3 – Intarirea cooperarii dintre organizatiile de tineret si autoritatile publice, prin intermediul unei retele transnationale, capabile sa stimuleze initiativele de antreprenoriat social.

Activitatile proiectului au fost diverse: ateliere de lucru cu tema – “Este organizatia voastra pregatita pentru antreprenoriat social? Poate deveni o organizatie antreprenoriala?”; realizarea unui Portofoliu Virtual, care contine 8 module e-learning; elaborarea unei metodologii LIVE Laboratory; crearea unei retele transnationale, cu cel putin 25 de actori “institutionali”, din cele 3 tari, precum si din Europa.

Principale rezultate – resurse ale acestui proiect pot fi accesate gratuit, pe platforma YES, aici:

http://trainingplatform.yes.ace-economiesociala.ro/login/index.php